Slow Feeds aangepast voor iOS 7 en voortaan gratis

De app Slow Feeds heeft een iOS 7-uiterlijk gekregen, bevat een zenmodus en is voortaan een freemium-app voor het lezen van rss.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

slow feedsSlow Feeds is een app waarmee je, zoals de naam al aangeeft, slow feeds kunt lezen. Dit zijn rss-feeds van websites die niet zo vaak bijgewerkt worden. Naast Mashable en TechCrunch, waar dagelijks vijftig nieuwe artikelen verschijnen, zijn er ook websites en blogs die maar één keer per week worden bijgewerkt met een interessant en diepgaand artikel. Om die pareltjes tussen de dagelijkse ‘contentbagger’ niet verloren te laten gaan, is er Slow Feeds. Deze iOS-app bestaat al een aantal jaren en bevat aparte nieuwsstromen voor High Volume en Slow Feeds. In de eerste nieuwsstroom krijg ik sites zoals Mashable, TechCrunch, Engadget en The Loop te zien, in de andere nieuwsfeeds die het wat rustiger aan doen zoals MacFan, ModMyi en het Quantified Self-blog. Versie 4.0 van Slow Feeds bevat diverse verbeteringen en is voortaan als freemium-app te downloaden. Voorheen kostte de app €2,69.

De nieuwe versie van Slow Feeds heeft een beperkt aantal functies. Voor een in-app aankoop van €2,69 krijg je weer toegang tot de volledige app. In feite is het enige dat er is veranderd, dat je de app alvast een tijdje gratis kunt proberen. De aankoopprijs is daarna precies hetzelfde gebleven. Bestaande gebruikers die al eerder voor de app hadden betaald kunnen volgens de omschrijving in de App Store gratis upgraden naar de volledige versie. Maar pas op: ik gebruikte de app al, maar na het updaten was onduidelijk dat ik de volledige versie gratis zou krijgen. Pas na het uitvoeren van de aankoop (en het bevestigen dat je €2,69 wilt betalen) krijg je te zien of je echt recht hebt op de gratis upgrade. In mijn geval bleek ik opnieuw €2,69 te hebben betaald, wat ik niet terecht vind. De optie Restore Purchase zou dat moeten voorkomen, maar de app beschermt je daar niet tegen. Als je wilt voorkomen dat jou dit ook overkomt, kun je het beste vanuit een oude versie van de app upgraden en desnoods via Apple geld terugvragen, als blijkt dat er toch opnieuw €2,69 in rekening is gebracht.

slow-feeds-4-2 slow-feeds-4-1

De in-app aankoop is nodig om High Volume-nieuwsfeeds, hotlines, de galerij met afbeeldingen, gemarkeerde items en twee nieuwe functies te kunnen gebruiken. Die twee nieuwe functies zijn: beheer van feeds (toevoegen en verwijderen van abonnementen op nieuwsfeeds) en het handmatig indelen in categorieën. Normaal deelt Slow Feeds de nieuwsfeeds automatisch in op basis van het aantal berichten.

Er zitten nog wat andere verbeteringen in Slow Feeds, zoals een nieuw design in de stijl van iOS 7. Heb je het op de achtergrond vernieuwen van apps aan staan, dan zal Slow Feeds voortaan ongemerkt nieuwe berichten ophalen. Ook is er nu ondersteuning voor x-callback-url, zodat je je kunt abonneren op nieuwsfeeds door gebruik te maken van URL-schema’s. Nog een derde vernieuwing: de zen-functie. Die zorgt ervoor dat alle nieuwsfeeds verdwijnen en alleen nog de Slow Feeds zichtbaar zijn. Je kunt je daarna volledig focussen op die mooie maar minder frequente berichten van trage feeds. De zenfunctie is gratis, maar moet wel handmatig geactiveerd worden.

Downloaden: Slow Feeds (gratis met freemium-model, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:57
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.