Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Google koopt e-mailapp Sparrow

Google heeft vandaag aangekondigd dat het Sparrow heeft overgenomen, bekend van de gelijknamige e-mailapps voor OS X en iOS.

google-sparrowGoogle heeft vandaag aangekondigd dat het Sparrow heeft overgenomen, bekend van de gelijknamige e-mailapps voor OS X en iOS. Op het Sparrow-bedrijfsblog is te lezen dat het team zich aansluit bij Google om aan “een grotere visie” te werken. Sparrow bracht enkele weken geleden een iPhone-app uit, die nog gewoon in de App Store te vinden is. De Mac-applicatie is ook nog gewoon verkrijgbaar. Dom Leca, CEO van Sparrow, heeft aangegeven dat er momenteel geen plannen zijn om de huidige apps te updaten. Met de overname is naar verluidt een bedrag van net onder de 25 miljoen dollar gemoeid.


De eerder beloofde iPad-versie van de Sparrow-app staat daardoor op losse schroeven. Sparrow kreeg een trouwe schare fans, vanwege het intuïtieve design van de apps die ze maken. Qua functionaliteit kon er nog wel wat aan worden verbeterd. Toen Sparrow in de App Store verscheen ondersteunde het alleen Gmail en IMAP-accounts. Later werd ook ondersteuning voor POP-accounts toegevoegd. De mogelijkheid van push notificaties ontbreekt. Sparrow wilde daarvoor een andere methode gebruiken dan Apple standaard aanbiedt, maar kwam er niet uit. Later gaf het team aan dat ze hoe dan ook push notificaties zouden gaan aanbieden, ongeacht of Apple zou meewerken. Zelf heeft Google wel een Gmail-app voor de iPhone, maar die gooit geen hoge ogen op gebruiksvriendelijke en krijgt van de Nederlandse iPhone-gebruikers maar een gemiddelde waardering van 2,5 sterren.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dom Leca zegt over de ondersteuning voor bestaande gebruikers:

dom-lecaTerwijl we met nieuwe dingen bezig zijn bij Google, zullen we Sparrow beschikbaar houden en support aan onze gebruikers leveren.

Maar tegelijk is duidelijk dat het vijfkoppige team volledig zal worden opgenomen in het Gmail-team en gaat werken aan nieuwe projecten voor Google. In een verklaring aan nieuwsmedia meldt Google:

Het Sparrow-team heeft altijd de klanten op de eerste plaats gezet door te focussen op een naadloze, simpele en intuïtieve interface voor hun mailclient. We kijken ernaar uit om ze aan boord van het Gmail-team te brengen, waar ze aan nieuwe projecten gaan werken.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.