Facebook neemt ontwikkelaar van iOS-apps Pulp en Wallet over

Facebook heeft Acrylic Software overgenomen, maker van de iOS-apps Pulp (nieuws) en Wallet (wachtwoorden opslaan). De apps zullen geen grote updates meer krijgen.

wallet acrylicFacebook is flink bezig met overnames. Eerder deze week meldden we al de overname van Spool en vandaag is er (vlak na Sparrow-overname door Google) opnieuw een overname te melden. Facebook heeft Acrylic Software gekocht, makers van de nieuwslezerapp Pulp en de database-app Wallet. De apps zelf zijn niet overgenomen door Facebook, maar het bedrijf erachter wel. Bovendien zijn er geen plannen om de twee apps verder te ontwikkelen. Pulp en Wallet zullen in de toekomst verkrijgbaar blijven in de App Store, maar krijgen geen grote updates meer. Het team zal vanuit Vancouver (Canada) verhuizen naar San Francisco. Ze zullen deel gaan uitmaken van het Facebook-designteam.

Acrylic maakt apps voor OS X en iOS. Dustin MacDonald van Acrylic meldt dat ze apps als Wallet en Pulp altijd met plezier gemaakt hebben, maar dat het nu tijd is om bezig te gaan met nieuwere en grotere uitdagingen. Facebook zou dezelfde designdoelen en -principes nastreven. Door onderdeel te worden van Facebook hebben de makers de kans om een grote impact te hebben op het leven van miljoenen mensen.

pulp ipad

Pulp is beschikbaar op de iPad en Mac en toont nieuwsberichten in een overzichtelijke interface, zodat je snel door de belangrijkste nieuwtjes en nieuwsfoto’s kunt bladeren. De app droeg eerder de naam Times. Met Wallet kun je je gevoelige informatie beveiligd opslaan, zoals wachtwoorden, licentiesleutels en creditcardnummers. Deze app is zowel op iOS als op OS X te vinden.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 19:53
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, wallet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.