Little Boxes maakt van je iPad een muziekdoosje

Little Boxes is een serie muziekdoosjes die je op het scherm van de iPad kunt zetten om af te spelen. Elk muziekdoosje produceert een ander geluid, waarbij animaties als een screensaver op het scherm van de iPad verschijnen. Little Boxes is een studieproject.

little boxes muziekdoosWe zijn gek op originele toepassingen voor de iPad. De Zwitserse studente Joelle Aeschlimann volgt een designopleiding in Lausanne en besloot om een muziekdoosje te maken, die samenwerkt met de iPad. Je plaatst het houten doosje op het iPad-scherm, draait aan de slinger en er komt muziek uit de iPad-speakers. Elk doosje maakt een ander geluid en het scherm van de iPad is in staat ze van elkaar te onderscheiden.

Er is een interactieve screensaver die voor mooie effecten op het scherm zorgt tijdens het afspelen. Joelle heeft de Little Boxes alleen gemaakt als designopdracht en heeft geen plannen om de muziekdoosjes in productie te nemen.

Ze wilde met deze uitvinding muziekdoosjes een nieuw leven geven en voorzien van functies die bij een standaard muziekdoos niet mogelijk zijn. Het leverde creatieve en technische uitdagingen op, die ze heeft overwonnen, dus als studieopdracht is het geslaagd. Joelle gebruikte rubberen voetjes voor de houten muziekdoosjes en zorgde er met Adobe Air voor iOS voor dat de muziekdoos interactie met de iPad heeft, zodra je de slinger draait.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 16:11
Categorie Accessoires
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.