Google kondigt gratis navigatiesoftware voor iPhone aan

Google gaat op de iPhone gratis navigatie aanbieden via Google Maps Navigation. Google kondigde het aan tijdens een persbijeenkomst in Londen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google navigatieGoogle Maps Navigation is momenteel alleen beschikbaar op Android-telefoons en alleen in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Maar Google heeft op een persbijeenkomst in Londen aangegeven dat ze gratis navigatiesoftware voor de iPhone gaan aanbieden. Wanneer de applicatie beschikbaar komt wilde Google niet zeggen, maar de kans is groot dat het niet meteen wereldwijd wordt uitgerold. Bij Google Maps Navigation heb je een dataverbinding nodig om de route te kunnen plannen. Google Maps slaat de complete route in de cache op, zodat je (in theorie) zonder dataverbinding kunt navigeren… zolang je niet van de gekozen route afwijkt.

Google biedt de navigatie-optie momenteel al gratis aan via een update in de Google Maps-applicatie van Android. Slimme gebruikers wisten het ook al buiten de VS werkend te krijgen. Op de persconferentie kondigde Google ook aan dat ze andere mobiele platformen gaan ondersteunen, maar de iPhone trok de meeste aandacht.

Update: Een woordvoerster van Google heeft nu ontkend dat er gratis navigatiesoftware voor de iPhone is aangekondigd. Eerder schreef MacUser, aanwezig bij de persconferentie: “Google confirmed at a London press conference that it plans to bring free satnav to other smartphone platforms, including the iPhone, although it wouldn’t say when.” Een woordvoerster van Google zegt nu echter tegen PC World: “We did not say we would bring it to iPhone, we said to date we’ve had it on Android and that in the future it may come to other platforms but did not confirm this will be coming to iPhone at all.”

In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 17:01
Categorie iOS
Onderwerpen google, Navigatie