Vrouw van 99 is blij met haar eerste computer: een iPad

Virginia Campbell, een 99-jarige vrouw uit Lake Oswego, Amerika, is blij met haar eerste computer, de iPad. In een filmpje demonstreert ze het apparaat.

boek ipadVirginia Campbell is in de jaren 30 afgestudeerd in Engelse Literatuur en heeft daardoor altijd al erg graag gelezen. Door een ziekte is het voor haar echter wat lastiger geworden om gewone boeken te lezen. Een van Virginia’s dochters vertelt echter dat moeder hartstikke blij is met haar iPad en dat dit apparaat het leven van haar moeder compleet veranderd heeft.

Virginia heeft nog nooit een computer gehad, maar toen ze hoorde van de hype rondom de iPad, wilde ze er gelijk eentje voor haarzelf. Een van haar dochters is vervolgens gelijk op de dag van de release in de rij aangesloten om voor haar moeder een iPad te kunnen bemachtigen. Nu ze eenmaal beschikt over haar eigen iPad, gebruikt ze hem veelvuldig voor het schrijven van gedichten en het lezen van boeken. Doordat haar handschrift voorheen erg slecht was, waren haar gedichten eerst niet te lezen. Nu kan ze vol trots iedereen haar gedichten tonen.

Virginia laat iedereen die bij haar langs komt uitgebreid zien wat de iPad allemaal kan. Ze vermaakt keer op keer weer haar bezoek met het apparaat, zo vertelde dochter Ginny Adelsheim aan Oregon Live.

Ze heeft zelfs een gedicht geschreven als eerbetoon aan de iPad:

To this technology-ninny it’s clear
In my compromised 100th year,
That to read and to write
Are again within sight
Of this Apple iPad pioneer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 8:56
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.