Pianist Lang Lang speelt toegift op een iPad

De Chinese pianist Lang Lang heeft de toegift van een concert in San Francisco op een iPad gespeeld. Hij gebruikte daarvoor de app Magic Piano van Smule.

magic pianoMensen die van klassieke muziek houden kennen vast wel pianist Lang Lang. De Chinese pianist was de publiekslieveling tijdens het Prinsengrachtconcert in 2006: het is een vrolijk ogende jongeman die wel in is voor een grapje. Nu is Lang Lang opnieuw in het nieuws: hij speelde tijdens een concert zijn toegift op een iPad. Het gebeurde in San Francisco, waar de pianist het nummer ‘The Flight of the Bumblebee’ ten beste gaf via de applicatie Magic Piano (€0,79).

moonlightEr zit echter wel een verhaal achter: Smule stuurde de pianist vooraf een iPad waar de applicatie al op stond. Smule weet uit samenwerking met artiesten regelmatig op een slimme manier publiciteit te genereren.

Het leuke van Magic Piano is dat je niet over de talenten van Lang Lang hoeft te beschikken om een leuk deuntje te spelen: naast de normale en cirkelvormige piano zit er ook een Guitar Hero-achtige optie in, waarbij omlaag dwarrelende lichtpuntjes aangeven op welke toets je moet drukken. Lang Lang was in San Francisco om een concert met het Schleswig-Holstein Festival Orchestra te spelen, een orkest waarvan de leden niet ouder zijn dan 27 jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 9:22
Categorie Apps
Onderwerpen piano, smule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.