Google-icon

Google’s iOS-app verbetert lokale zoekresultaten en meer

Google's app voor iPhone en iPad is van een omvangrijke update voorzien. Versie 7.0 zet lokale zoekresultaten bovenaan, zodat jij direct de belangrijkste info krijgt over je directe omgeving.

Google-icon
Het is alweer een tijdje terug dat de Google iOS-app een noemenswaardige update kreeg, maar versie 7.0 is zeker de moeite waard. Zo is het voortaan gemakkelijker om te kopiëren en te plakken in de app en worden zoekresultaten beter op jouw directe omgeving afgestemd.

Deze verbeterde lokale zoekresultaten komen goed van pas als je snel wilt weten waar je heen moet of meer informatie wilt krijgen over de stad waar je op dat moment in rondloopt.

Google-app-update Google-app-update

Google voor info over je omgeving

Door vanuit het beginscherm naar boven te vegen krijg je nu niet alleen direct het weerbericht en nabij gelegen restaurants te zien, als je nu als zoekterm ‘restaurant’ invult verschijnt er direct een kaartje met restaurants die bij jou in de buurt zijn. Om van deze lokale zoekopdrachten gebruik te maken, moet je de app natuurlijk wel toegang tot je locatiegegevens geven.

Een ogenschijnlijk kleine verbetering die het gebruik van de app een stukje makkelijker maakt is de mogelijkheid om nu overal te kopiëren en plakken in de app. De update zou daarnaast ook de spraakassistent Google Now moeten starten door alleen ‘Ok Google’ hardop uit te spreken, maar die functie lijkt vooralsnog beperkt tot Engelssprekende versies van de app. Vooralsnog kunnen Nederlandse gebruikers de spraakassistent alleen activeren door op het microfoontje te tikken op het beginscherm van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2015, 10:19
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.