office-ipad-microsoft-handen

Microsoft Office-apps binnenkort alleen nog vanaf iOS 8 te gebruiken

De Microsoft Office-apps zijn voortaan alleen op iOS 8 en hoger te gebruiken.

Microsoft heeft updates voor de iOS-apps van Word, PowerPoint en Excel uitgebracht. Op het eerste gezicht een gunstige ontwikkeling, want Office werkt nu beter samen met Outlook. Maar voor bezitters van een iPhone 4 en ouder betekent het ook, dat het de laatste keer is dat ze nog kunnen updaten. De eerstvolgende update van de Office-apps zal alleen geschikt zijn voor iOS 8 en hoger. Mensen die zakelijk een al wat oudere iPhone of iPad gebruiken, zullen dus moeten updaten of een nieuw apparaat aanschaffen om nog langer documenten met collega’s te kunnen uitwisselen.


excel-minimaal-ios8 powerpoint-minimaal-ios8

Outlook en Office werken nog beter samen

De belangrijkste vernieuwing in de Office-apps is een nauwere samenwerking met de Outlook-app voor iOS. Je kunt nu een Word-document, Excel-spreadsheet en PowerPoint-presentatie versturen als bijlage in Outlook. Hiervoor is een nieuwe actieknop voor verzending via Outlook aanwezig. Overigens werkte Office al sinds juli samen met Outlook voor iOS, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid. Het werkt namelijk twee kanten op: je kunt bij een ontvangen e-mailbericht in Outlook meteen de meegestuurde Word-, Excel- of PowerPoint-documenten bewerken en het aangepaste document via e-mail terugsturen.

office-ipad-microsoft-handen

In Word en PowerPoint zitten ook nog wat specifieke vernieuwingen. Zo kun je in Word snel teksten omzetten van hoofdletters naar kleine letters. Bij PowerPoint heb je nu de mogelijkheid om commentaren naast een dia te zien, als je aan het bewerken bent. OneNote voor iOS heeft ook een update gekregen, waarbij je voorvertoningen van pagina’s kunt uitschakelen als je een notitieboek aan het bekijken bent.

Allerlei extra diensten voor Outlook

Gebruikers van Outlook kunnen trouwens nog wat andere nieuwe functies tegemoet zien: via Outlook.com is Microsoft bezig om allerlei diensten van partners in te bouwen. Vanuit je mailbox kun je dan meteen zoeken naar een restaurant of kun je een taxirit boeken. De eerste partners zijn Uber, PayPal, Evernote en Boomerang. Later zullen ook IFTTT en Yelp als partner worden toegevoegd. Let wel: het gaat hier om de webversie van Outlook.com en voorlopig nog niet om de iOS-app.

Word, Excel en PowerPoint zijn gratis te downloaden uit de App Store. Je krijgt basisfuncties om documenten te bewerken. Om geavanceerde functies te gebruiken heb je een betaald Office 365-abonnement van 100 euro per jaar nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.