Voormalig Apple-medewerker maakt Moov fitness-tracker

De Moov fitness-tracker maak je vast aan pols, enkel of ander lichaamsdeel. Je krijgt advies over sporten en beweging.

moov-armbandFitness-trackers zijn er in soorten en maten. Ze kunnen stappen tellen en het aantal verbrande calorieën laten zien. Zelden zijn ze echt opmerkelijk. Bij de Moov is dat anders: deze fitness-tracker is gemaakt door een voormalige Apple-engineer en meet niet alleen wat je hebt gedaan. Je krijgt ook adviezen wat je zou moeten doen, op het gebied van hardlopen, fietsen, golfen, fitnessen en allerlei andere sporten. Je maakt de Moov daarbij gewoon aan je golfclubs of aan een setje dumbells vast.

Moov houdt je bewegingen in de gaten, geeft aanwijzingen en kritiek en doet suggesties hoe je je workout zou kunnen verbeteren. De Moov zelf is een klein waterbestendig schijfje, die je aan een armband vastmaakt. Je kunt de Moov ook aan je enkel of aan kleding bevestigen. De resultaten zie je op de bijbehorende iPhone-app.

moov-iphone

Nikola Hu ontwikkelde de Moov samen met Meng Li en Tony Yuan. Het combineert het meten van je lichaamsbewegingen met kunstmatige intelligentie en gamification. Met Moov krijg je de hele tijd advies hoe je je workout kan verbeteren, bijvoorbeeld over je looptechniek. Het slimme daarbij is dat Moov dat gewoon kan meten als je het apparaatje aan je enkel vastmaakt. Het moet voorkomen dat miljoenen mensen als een kip zonder kop gaan sporten en daarbij risico lopen op blessures.

moov-dumbells

Overtuigd? Dan kun je nu de portemonnee trekken en $80 overmaken naar de makers (inclusief verzendkosten). Die verzamelen op dit moment pre-orders voor de fitness-trackers die vanaf juli 2014 zullen worden geleverd. Een set van twee kost $120. Als de Moov straks in de winkel ligt betaal je $120 per stuk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2014, 9:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.