Google haalt ‘officiële’ Siri-app uit de Android Market

Google heeft een 'officiële' Siri for Android-app weggehaald uit de Android Market. De app beweerde officieel te zijn, maar was niet meer dan een shortcut naar Google Stembediening, de spraakassistent van Google zelf.

siri-for-android-official-appBij Google mag iedereen applicaties in de Android Market plaatsen. Pas als gebruikers gaan klagen, grijpt Google in al gaat er vaak nog wel een paar uur overheen voordat het kwartje valt. Twee dagen geleden brak ophef uit over een ‘officiële app’ waarmee de spraakassistent Siri ook op Android te gebruiken is. Google heeft niet alleen de Siri-app verwijderd, maar ook andere apps van dezelfde ontwikkelaar die zich de opmerkelijke naam ‘Official App’ had aangemeten. Dat was slim, want daardoor werd de appnaam wel heel gunstig afgebeeld (zie hiernaast).

siri app android‘Official App’ maakte ook een applicatie met de naam Pinterest, wat in feite niet meer was dan een schil om de mobiele website van Pinterest, één van de online hypes van 2011. Die app was al meer dan 10.000 keer gedownload.

In de Android Market zijn nog wel diverse Siri-klonen van derde partijen te vinden, maar die beweren niet ‘officieel’ te zijn. ‘Siri for Android’ verscheen op 28 december in de Android Market en was voorzien van Apple’s Siri-icoon. Er bleek echter geen spraaktechnologie van Apple achter te zitten, mar de app was niet meer dan een shortcut naar Google Stembediening, de spraakassistent die standaard op Android te gebruiken is om bijvoorbeeld routes te plannen. Duizenden mensen hadden de app geïnstalleerd voordat hij werd verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 10:58
Categorie Apple
Onderwerpen android, google, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.