iTunes Match-banner duikt op in Nederlandse iTunes Store

In de Nederlandse iTunes Store is een banner voor iTunes Match te zien. Dit terwijl de dienst in Nederland officieel nog niet beschikbaar is.

iTunes MatchVrijdagavond dook in de iTunes Store plotseling een banner voor iTunes Match op. Dit terwijl de dienst in Nederland nog niet officieel beschikbaar is. Hoewel Apple eerder deze maand startte met de Europese uitrol, werd duidelijk dat die in Nederland vertraging had opgelopen door onderhandelingen met Buma/Stemra over de Nederlandse auteursrechten. Voor zover bekend zijn deze onderhandelingen nog niet afgerond.

Het gaat om een Engelse banner voor iTunes Match. Als je erop klikt, word je doorgestuurd naar een Nederlandse pagina over iTunes in de Cloud, een andere dienst die slechts gedeeltelijk in Nederland beschikbaar is. Met iTunes in de Cloud kun je eerdere iTunes-aankopen nogmaals downloaden op al je andere desktops en iOS-apparaten (10 maximaal). In Nederland werkt de functie nog niet met muziek, maar al wel met apps en boeken. Het iTunes Match-onderdeel hangt nauw samen met iTunes in de Cloud. iTunes Match ging eerder al wel live in België.

iTunes Match-banner in Nederlandse iTunes Store

iTunes Match-banner in Nederlandse iTunes Store

Met iTunes Match kun je muziek in je iTunes-bibliotheek die niet in de iTunes Store is gekocht laten ‘matchen’ met de iTunes Store. Als muziek wordt herkend, krijg je automatisch de beste iTunes-kwaliteit (256 kbps). Nummers die niet herkend worden kun je uploaden naar je iCloud-opslag. De dienst kost €24,99 per jaar en biedt tevens de mogelijkheid om je volledige iTunes-bibliotheek op elk apparaat te benaderen.

Het is in Nederland tot dusver nog niet mogelijk om iTunes Match te activeren. Ook staat iTunes Match (nog) niet in het menu “snelkoppelingen” aan de rechterkant in de iTunes Store. Het is dan ook opmerkelijk dat een dergelijke banner in de iTunes Store verschijnt. Het is niet duidelijk of de iTunes Match-banner betekent dat de dienst op korte termijn ook in Nederland beschikbaar komt of dat het hier om een slordigheidje van Apple gaat. Bij een onschuldig linkje zou dit laatste misschien het geval kunnen zijn, maar een banner wijst er misschien toch op dat er meer aan de hand is.

Met dank aan tipgever Jan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 7:15
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes match, itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.