Apple-ontwerper Jonathan Ive geridderd door Britse koningin

Jonathan Ive, hoofdontwerper bij Apple, heeft het ridderschap van de Britse koningin ontvangen. Ive mag zich voortaan 'Sir' laten noemen. Hij is onderscheiden vanwege zijn ontwerpbezigheden bij Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jonathan-ive-appleApple’s hoofdontwerper Jonathan Ive heeft van de Britse koningin het ridderschap ontvangen. Ive is officieel Senior Vice President of Industrial Design en werkt sinds 1992 bij Apple, waar hij sinds 1996 het designteam van Apple leidt. Ive kreeg eerder al de titel CBE (Commander of the British Empire). Met de nu toegevoegde onderscheiding KBE (‘Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire’) mag Ive zich ‘Sir’ laten noemen, net als voorgangers Paul McCartney en Tom Jones.

Jonathan Ive wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren binnen Apple. Steve Jobs noemde hem ooit een ‘spiritueel partner’ en gaf hem meer operationele macht binnen Apple, dan wie ook. “Er is niemand in het bedrijf die Ive kan vertellen wat hij moet doen”, zei Steve Jobs-biograaf Walter Isaacson erover.

In reactie op het ontvangen van zijn ridderschap prees Ive de Britse ontwerptraditie en dat hij blij is daar deel van uit te mogen maken. Ives wist al vanaf een jonge leeftijd dat hij designer wilde worden en hij boft dat hij dat bij Apple mag doen. Wie in de voetsporen van Ive wil treden: hij haalde zijn Bachelor of Arts aan de Northumbria University (Newcastle Polytechnic).

Dit jaar waren er slechts twee personen die de ridderschap-eer te beurt viel: de andere persoon is kunsthistoricus John Patrick Richardson, die een biografie over Pablo Picasso schreef.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 15:51
Categorie Apple
Onderwerpen apple, award, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.