Google Earth krijgt zakelijke laag

Google Earth heeft een nieuwe zakelijke laag gekregen met daarin informatie over restaurants, bars, banken, tank stations en supermarkten.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

img_0053Google maakte zojuist op haar officiële Google Earth and Maps-blog bekend dat de Google Earth-applicatie voor de iPhone er vanaf nu een nieuwe laag heeft bijgekregen. Deze ‘businesses’-laag bevat allerlei informatie over restaurants, bars, banken, tankstations en supermarkten. Wanneer je ver genoeg inzoomt op de kaart zie je vanzelf icoontjes verschijnen van deze verschillende zaken. Klikken op het betreffende icoon geeft meer informatie zoals adres, telefoonnummer, website maar ook bijvoorbeeld recensies van iens.nl over het betreffende restaurant. Erg handig dus! Bij het testen van deze nieuwe feature op onder andere de stad Maastricht ben ik vooralsnog geen informatie tegengekomen over banken, tankstations en supermarkten maar in bijvoorbeeld Amsterdam was dit al wel het geval.

Om de laag zichtbaar te maken in Google Earth hoef je de applicatie niet te updaten. Wanneer je Google Earth start zul je zien dat de laag Zakelijk automatisch al is aangezet. Dezelfde wijziging is ook doorgevoerd in Geografische web-laag van de desktop applicatie van Google Earth.

Google Earth is gratis verkrijgbaar in de app store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2009, 0:42
Categorie Apple
Onderwerpen business, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.