Flip Video krijgt een iPhone-applicatie

De Flip Video is mateloos populair. Waarom zou je deze videocamera niet combineren met een ander succesproduct, de iPhone. Fabrikant Pure Digital gaat het doen, met een speciale Flip Video-applicatie voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Flip VideoTwee succesvolle producten: de Flip Video en de Apple iPhone. Straks wordt het mogelijk om ze te combineren. Er komt namelijk een iPhone-applicatie aan, waarmee je filmpjes die met de Flip zijn gemaakt op de iPhone kunt bekijken. Het idee is om onder de naam FlipShare.com een gratis service te starten, waar gebruikers kanalen kunnen aanmaken. Die kanalen (channels) kun je op allerlei manieren bekijken: via je computer, via de televisie en natuurlijk ook via je iPhone. Het werd gedemonstreerd op All Things D, een Amerikaanse technologieconferentie die op dit moment plaatsvindt.

Tijdens het evenement werd de iPhone-applicatie gedemonstreerd. Die bevat op dit moment al diverse kanalen, waaronder eentje van All Things D. Filmpjes die op de conferentie zijn gemaakt, stonden even later al in het channel, klaar om te worden bekeken.

De Flip Video wordt gemaakt door Pure Digital en wordt ook in Nederland verkocht. Het videocameraatje, dat je makkelijk op zak kunt steken levert behoorlijk goede beeldkwaliteit. Uitladen van de filmpjes gaat heel gemakkelijk: de videocamera’s hebben een uitklapbare usb-stekker die je op de computer aansluit. De camera gedraagt zich daarbij als een usb-stick: je sleept de gemaakte video’s eraf en kunt ze eventueel uploaden. Software voor YouTube en (simpele) videobewerking is al op de Flip Video meegeleverd. Draadloos uploaden kan nog niet, maar het zou ons niet verbazen als dat er op termijn ook aankomt.

Het hele verslag is te lezen op All Things D.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen video, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.