Nieuwe functie in iPhone OS 3.0: omkeren van schrijfrichting

Er is een nieuwe functie ontdekt in iPhone OS 3.0 beta 5: het uitvullen van de tekst naar links of naar rechts. Apple noemt het echter: het omkeren van de schriftrichting.

schrijfrichting omkerenIn iPhone OS 3.0 beta 5 is een nieuwe functie ontdekt: het omkeren van de schrijfrichting. In de popup waarmee je tekst kunt knippen, plakken en kopiëren is nu ook een set pijltjes aanwezig, die in twee richtingen wijzen. Dit komt niet alleen voor bij talen die je van rechts naar links schrijft, bijvoorbeeld Arabisch en Hebreeuws, maar ook bij Nederlands, Engels en andere talen. Door op de pijltjes te tappen keert de schrijfrichting om.

Het herstellen van de schrijfrichting, zoals op het screenshot hieronder te zien is, kun je ook zichtbaar maken via de Undo-functie. Als je een stuk tekst hebt gewist of een andere actie hebt uitgevoerd, waar je spijt van hebt, kun je de iPhone schudden om de Undo-functie te activeren. Er verschijnt dan een pop-up in beeld waarmee je de actie kunt terugdraaien. Heb je net daarvoor de schrijfrichting omgekeerd, dan zie je de optie ‘Herstel schriftrichting’.

Wie goed kijkt, ziet dat het zowel bij Nederlands als bij Arabisch eigenlijk helemaal niet om een omgekeerde schriftrichting gaat, maar om links of rechts uitvullen gaat.

herstel schriftrichting

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2009, 18:36
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.