Google Drive voor iOS laat bestanden eenvoudiger delen

Google Drive voor iOS laat je nu eenvoudiger bestanden met anderen delen en verbetert ook het beheer ervan met een nieuwe activiteitenstream
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google Drive iPhone iPadGoogle heeft woensdagavond de iOS-app van Google Drive vernieuwd met nieuwe functies gericht op het delen van bestanden en het beheer daarvan. Het delen van bestanden en mappen vanuit de app is eenvoudiger gemaakt. Vanuit de app kun je een document meteen met anderen delen via een rechtstreekse link. Daarnaast is het ontvangen van gedeelde bestanden duidelijker gemaakt en kun je voortaan zien welke wijzigingen er in bestanden en mappen zijn uitgevoerd, door jezelf of door anderen.

Het delen van bestanden en mappen is met de vernieuwde Drive iOS-app een stuk eenvoudiger geworden. Het is niet meer nodig om mensen apart uit te nodigen, maar met een link hebben ze voortaan meteen toegang. Zodra je de functie inschakelt kopieert de app de link naar je klembord zodat je die met vrienden kan delen. Vervolgens kun je instellen welke rechten deze personen hebben, variërend van weergeven en reageren tot bewerken, net zoals ook al op de desktop mogelijk was. Mensen apart uitnodigen is overigens nog steeds mogelijk.

Google Drive - bestanden delen met een linkGoogle Drive - bestanden delen met link

Ook geeft de app inzicht in de wijzigingen die zijn aangebracht. Dankzij de nieuwe activiteitenstream die je in de detailweergave van een map of bestand vindt, kun je meteen zien wat er zoal gewijzigd is, door jezelf of door anderen waarmee je de items hebt gedeeld. Het is nu mogelijk om via een speciale weergave bestanden die met je worden gedeeld meteen vanuit de app te bekijken. Ook het uploaden van foto’s en video’s zou nu sneller moeten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:10
Categorie Apps
Onderwerpen google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.