Vernieuwde Fitbit-app registreert routes, trainingen en voeding

Fitbit heeft een vernieuwde app, met voedingsdatabase en barcodescanner, vastleggen van trainingen en realtime vastleggen van routes met GPS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fitbit-force-manBen je gebruiker van Moves of Runkeeper Breeze en heb je ook een Fitbit? Dan heb je voortaan genoeg aan één app, want de vernieuwde Fitbit-app kan nu ook vastleggen welke routes je hebt gelopen. Tijdens het wandelen en hardlopen volgt de app je gps-positie en laat zien welk traject je hebt gelopen en met welke snelheid. De nieuwe functie MobileRun verzamelt daarbij realtime statistieken. Ook is het makkelijker geworden om voeding te tracken. Fitbit belooft een voedseldatabase met 350.000 items en een barcodescanner om het allemaal snel in te voeren. Maar voor Nederlandse gebruikers is het niks.


De barcodescanner herkent Nederlandse streepjescodes niet en invoeren van normale voedingswaren zoals shoarma en drop leveren geen resultaten op. Voer je pizza in, dan krijg je allerlei onbekende merken te zien. Dat schiet dus niet op. Je kunt beter de (uitstekend!) werkende barcodescanner van MyFitnessPal gebruiken, want die herkent wel gewoon de pindakaas van Lidl en de jam van Delhaize. Via de instellingen kun je kiezen uit de fooddatabase van Duitsland, Spanje, Frankrijk, VS of Japan, dus dat verklaart ook meteen waarom er geen geen bruikbare etenswaren voor ons in staan.

fitbit-exerciseJe vindt de foodscanner op het dashboard van de Fitbit-app, achter het kopje ‘x calories left’. Als je op het plusteken tikt kun je nieuwe voedingswaren invoeren. Handig is dat de app al historische gegevens heeft ingelezen, mits je al eerder een calorieënapp had gekoppeld. In mijn geval gingen de gegevens drie weken terug, aan de hand van gegevens die ik via MyFitnessPal had ingevuld. Maar je ziet alleen een samenvatting van het aantal calorieën voor ontbijt, lunch en diner, je ziet geen losse voedingswaren. De app gaat er trouwens vanuit dat er een rechtstreeks verband is tussen de calorieën die je binnenkrijgt en die je me lichaamsbeweging verbrandt. Maar dat is natuurlijk onzin.

Het is nu ook makkelijker geworden om trainingen vast te leggen. Op een maandkalender zie je trainingsdoelen en voortgang, maar dan zul je wel bij elke training handmatig de meting moeten starten. Ik kon wel eerdere trainingen terugzien, maar er stond nog geen kaartje bij omdat ik ze handmatig had gelogd. Als je op het onderdeel Track kiest en op de Start-knop drukt, zal Fitbit de wandeling of hardlooptraining op de kaart vastleggen.

Het is trouwens niet meer nodig om een Fitbit te kopen: heb je een iPhone 5s, dan kun je de Fitbit-app gebruiken om je stappen en andere lichaamsbeweging te meten. Het is een goedkope manier om kennis te maken met de diensten van Fitbit. In Nederland en de VS is de Fitbit het populairste merk voor bewegingstrackers, dus mocht je erover denken om wat vaker je lichaamsbeweging in de gaten te houden: de Fitbit heeft veel tevreden gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.