Google Docs bewerken op iPhone en iPad vanaf nu mogelijk

Google Docs biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om je documenten te bewerken. Het werkt voorlopig alleen bij Engelstalige accounts. Andere talen volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

speadsheet bewerkenDocumenten van Google Docs openen lukt al prima in Safari op de iPhone. Maar bewerken is een ander verhaal. Tot nu toe had je er speciale apps voor nodig, die de documenten na het bewerken synchroniseren met de online opslagruimte van Google. Op het officiële Google Docs-blog is vandaag bekendgemaakt dat je die documenten vanaf nu ook kunt bewerken.

Je Google-account moet wel zijn ingesteld op de Engelse taal en je hebt minimaal iOS 3.0 nodig. De ondersteuning voor andere talen zal in de toekomst verder worden uitgerold. De nieuwe document-editor komt in je mobiele browser beschikbaar door naar docs.google.com te gaan. Open een document (dat mag ook een spreadsheet zijn) en zodra deze in beeld verschijnt druk je op de Edit-knop om de mobiele editor te openen. Zoals gezegd: de functie is nog niet volledig uitgerold en het kan zijn dat je je account even naar Engels moet overschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2010, 21:18
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen google, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.