Google Currents is nu Google Play Kiosk: vernieuwde nieuwsapp

Google Play Kiosk is de nieuwe naam van Google Currents op de iPhone en iPad. De nieuws-app kreeg een strakke nieuwe interface.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Krant met kop koffie en iPhonwGoogle Currents is niet meer. De nieuwsapp van Google gaat voortaan door het leven als Google Play Kiosk, en kreeg in versie 3.0 ook meteen een nieuw uiterlijk. De applicatie die al ruim een jaar niet meer was bijgewerkt, laat Nederlandse nieuwsartikelen in een soort kaartenbak onder elkaar zien. Je bepaalt zelf van welke websites je het nieuws wilt lezen.

Met de knop Ontdekken in het schuifmenu ga je op jacht naar websites waar je graag nieuws van leest. Op welke sites je een abonnement hebt, zie je op de pagina Mijn bibliotheek.

Google Play Kiosk presenteert de hoogtepunten uit je selectie sites op de pagina ‘Nu lezen’. Daar kan je met een horizontale veegbeweging ook het artikelenaanbod sorteren op nieuws, bedrijfsleven, amusement, sport, technologie en wereld – afhankelijk van je websitekeuze.

Google Play Kiosk voorpagina nu lezen Google Play Kiosk sportnieuws iPhone

Of je volledige artikelen te lezen krijgt in Google Play Kiosk, hangt af van de instellingen van de website waar het vandaan komt. Soms lees je alleen een inleiding op een artikel en moet je doordrukken voor het volledige stuk. Soms kan je het complete artikel ook in de layout van Play Kiosk lezen. Artikelen zien er dan lekker rustig uit, met genoeg witruimte.

Google Play Kiosk is een sprong voorwaarts ten opzichte van Currents. De app voelt Nederlandser aan, maakt een verzorgde indruk en artikelen die de layout van de app aanhouden, lezen erg lekker. Alleen het terugvinden van artikelen waar je een bladwijzer op legt, kunnen we in onze korte test nog niet klaarspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 23:15
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.