apple pay hand

Touch ID-vingerafdrukscanner gevoeliger in iPhone 6

De Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 6 is gevoeliger dan die in de iPhone 5s. Maar gecompliceerde nepvingers kunnen hem nog kraken.

apple pay handApple heeft de Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 6 verbeterd. Dit concludeert beveiligingsbedrijf Lookout, dat afgelopen jaar de scanner kraakte met een nagemaakte vingerafdruk. Hoewel Touch ID volgens de onderzoekers nog steeds op dezelfde manier gekraakt kan worden, scant de vingerafdruklezer je vinger nu met een hogere resolutie.

Door de hogere resolutie ziet de iPhone 6 je vingerafdruk beter. Dit verkleint volgens Lookout de kans op een irritante situatie, waarbij een correcte vingerafdruk niet wordt herkend. Daarmee is de Touch ID-scanner in de iPhone 6 ook gevoeliger dan zijn voorganger in de iPhone 5s.

Apple heeft het afgelopen jaar Touch ID ook op softwaregebied verbeterd. In iOS-updates werd de Touch ID-scanner beter en sneller gemaakt.

De Touch ID-scanner in de iPhone 6 is op dezelfde manier te kraken als die in de iPhone 5s, aldus Lookout. Maar dat blijkt een gecompliceerd proces, waardoor de kans klein lijkt dat dit ook veel zal gebeuren. Volgens de beveiligingsonderzoekers moet je een duidelijke vingerafdruk hebben, die je via een gecompliceerde methode moet namaken met een specifiek materiaal. Touch ID is daarom het beste te vergelijken met het slot op je voordeur: ook deze is door een getrainde en gemotiveerde dief te kraken, maar hij houdt de meeste gevaren buiten.

De verbeterde Touch ID op de iPhone 6 komt als geroepen: Apple maakte het in iOS 8 voor apps mogelijk om de vingerafdruklezer te gebruiken, en de betaaldienst Apple Pay gaat er ook gebruik van maken. We gaan hierdoor Touch ID nog veel meer gebruiken dan voorheen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 19:41
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.