logo Google Chrome

Google gaat batterijproblemen Chrome voor Mac aanpakken

Chrome gaat binnenkort zuiniger om met de accu van je Mac. Google gaat een aantal batterijverbeteringen voor Chrome introduceren.

logo Google ChromeHet is een veelgehoorde klacht: de Mac-versie van Chrome heeft last van prestatieproblemen, waardoor de browser veel meer stroom verbruikt dan Apple’s browser Safari. Google’s senior software engineer Peter Kasting belooft daar eindelijk een einde aan te maken: een aantal verbeteringen moeten ervoor zorgen dat Chrome bijna net zo efficiënt als Safari wordt.

Benieuwd naar hoe Google de batterijduur van Chrome precies heeft verbeterd? Kasting heeft een vrij technische post geplaatst op Google+, waarin hij beschrijft hoe Chrome nu in sommige situaties met je processor en batterij omgaat. Hierin lees je bijvoorbeeld dat tabbladen in de achtergrond voortaan een lagere prioriteit hebben, waardoor ze minder vragen van je Mac

De batterijverbeteringen maken van Chrome een betere Safari-concurrent. Apple gebruikte de langere batterijduur van Safari tijdens de introductie van Yosemite vorig jaar, om aan te geven waarom de Apple-browser beter is. Google lijkt zich daar goed bewust van: in zijn post vergelijkt Kasting constant Chrome en Safari met elkaar.

Chrome zal gemiddeld veel minder vaak beroep doen op de Mac-processor, waardoor de browser energiezuiniger in de achtergrond blijft werken. Omdat Chrome minder van je Mac vraagt, is de browser mogelijk zelfs sneller op bijvoorbeeld oudere Macs.

De vernieuwingen voor Chrome worden eerst beschikbaar gesteld in Chromium, waarna ze geleidelijk worden uitgerold voor Chrome op OS X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2015, 14:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen chrome, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.