Signal 2.0

Signal 2.0 voor iOS laat je versleuteld chatten

Je kunt met chatapp Signal voortaan versleutelde berichten uitwisselen zonder dat deze door andere partijen ingezien kunnen worden. De chatgesprekken worden van verzender naar ontvanger over een volledig versleutelde verbinding verstuurd.

Signal 2.0Het is met iOS-app Signal voortaan mogelijk om beveiligd berichten uit te wisselen met andere app-gebruikers. De chatgesprekken worden door de app beveiligd verstuurd, waardoor ze niet zomaar onderschept kunnen worden.

In Signal wordt gebruikgemaakt van end-to-end encryption. Berichten worden op je iPhone versleuteld, waarna ze worden ontsleuteld op het toestel van de ontvanger. Naast tekstberichten worden ook foto’s, video’s en groepschats op deze manier in Signal beveiligd.

Signal gebruikt voor de beveiligde chats het TextSecure-protocol, waarmee berichten ook worden beveiligd in een gelijknamige Android-app. Het is hierdoor ook mogelijk om vanuit Signal voor iOS te chatten met Android-gebruikers die bijvoorbeeld de app TextSecure gebruiken.

De ontwikkelaar wil je chatgesprekken zo veilig mogelijk houden, en tegelijkertijd transparant zijn over de ontwikkeling van Signal. De app wordt draaiend gehouden met behulp van donaties en bevat geen advertenties. De broncode is op Github te bekijken.

Signal is niet de eerste chatapp die zich op beveiliging wil richten: we schreven afgelopen jaar ook over Threema, een berichten-app die berichten versleuteld verstuurt en na ontvangst meteen van de servers verwijdert. WhatsApp begon in november met het versleutelen van chatberichten, maar dat gebeurt op het moment alleen op Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 16:04
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, signal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.