Apple Field Trip 27 maart event

‘Nieuwe iPad en educatieve software op onderwijs-event, nog geen nieuwe MacBook’

Apple gaat tijdens het event op 27 maart een nieuwe iPad aankondigen, samen met nieuwe educatieve software. De nieuwe goedkopere MacBook verschijnt nog niet volgende week, maar komt op een later moment. Dat beweert Bloomberg.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Samenvatting Apple onderwijs-event
Het event is inmiddels afgelopen! Alle aankondigingen van Apple’s event op 27 maart vind je in onze samenvatting van het onderwijs-event.

Apple houdt op 27 maart haar eerste event van dit jaar en daarin ligt vooral de focus op educatie. Bloomberg geeft vandaag wat meer details over de aankondigingen die we kunnen verwachten. Apple zal tijdens het event een goedkopere iPad presenteren. Voor wie zat te wachten op de nieuwe MacBook, moet nog even geduld hebben.

Nieuwe iPad op 27 maart, nog geen nieuwe MacBook

Voor het eerst sinds jaren houdt Apple weer een nieuw evenement waarbij de focus ligt op educatie. In januari 2012 was er voor het laatst een event dat vooral ging over het onderwijs, waar onder andere nieuwe educatieve software aangekondigd werd. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, zo meldt Bloomberg. De educatieve software heeft vermoedelijk te maken met ClassKit, dat al eerder ontdekt werd in de beta van iOS 11.3. Hierdoor krijgen leraren meer mogelijkheden voor het gebruik van iPads in het onderwijs.

En over iPads gesproken: een nieuwe goedkopere iPad zal ook tijdens dit event aangekondigd worden. De geruchten gingen al een tijd en volgens Bloomberg gaat het om een opvolger van de 9,7-inch iPad die vorig jaar aangekondigd werd. Apple werkt daarnaast ook aan een goedkopere MacBook, maar deze is niet op tijd voor het event klaar. Volgens Bloomberg is Apple van plan om de huidige MacBook Air te vervangen door deze nieuwe goedkopere MacBook, die minder dan $1000 gaat kosten.

Het event vindt plaats op dinsdag 27 maart, zoals eerder al aangekondigd is. In onze verwachtingen van het maart-event lees je meer over wat ons te wachten staat. Het event wordt gehouden in een school in Chicago. Door het andere tijdsverschil vindt het event daardoor niet plaats om 19:00 Nederlandse tijd, maar om vijf uur ‘s middags. Het is op dit moment nog niet bekend of er een livestream beschikbaar is, maar je kunt uiteraard wel bij iCulture terecht voor het allerlaatste nieuws zodra het event van start gaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 maart: Het event is afgelopen! Check onze samenvattingen in het bijgewerkte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2018, 20:26
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerp apple event
Device iPad 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.