Greenpeace laat je zoeken naar pinguïns met nieuwe AR-app

Greenpeace Nederland probeert met de nieuwe app Koning Pinguïn meer aandacht te krijgen voor een nieuw zeereservaat in de Zuidpoolzee. Met de app kun je op zoek naar pinguïns in je eigen omgeving dankzij augmented reality. Ook kun je met de dieren op de foto.

Koning Pinguïn

Greenpeace is bezig met de internationale campagne ‘Bescherm de Zuidpoolzee’ om een Zuidpoolzeereservaat voor pinguïns te creëren. Dit moet leiden tot een grootste beschermde gebied op aarde, waar pinguïns, walvissen en andere bijzondere diersoorten zorgeloos kunnen rondscharrelen en -zwemmen. De Nederlandse tak van Greenpeace heeft nu een app uitgebracht om meer aandacht te besteden aan het project. Koning Pinguïn laat je zoeken naar pinguïns via augmented reality. De app werkt een beetje hetzelfde als Pokemon Go. In je omgeving ga je op zoek naar pinguïns om deze te verzamelen. In tegenstelling tot Pokémon Go hoef je de pinguïns niet te vangen, maar moet je een foto maken. Vervolgens kun je informatie en leuke feitjes lezen over de pinguïns. In totaal zijn er acht verschillende soorten te verzamelen.


Selfie met een pinguïn
Je kunt de pinguïns in je eigen woonomgeving vinden op de kaart of via AR op het spoor komen. Op een routekaart zie je hoe je moet lopen om de pinguïn te vinden, waarna je een foto maakt. De app toont daarna de looproute naar de volgende pinguïn. Je kunt ook een selfie maken met het dier en deze delen via social media. De afstand tot de volgende pinguïn bedraagt maximaal 2 kilometer, zodat je tijdens het spelen van het spel ongemerkt een flink stuk wandelt. De pinguïns verschijnen op willekeurige plekken.

https://giphy.com/stickers/1ppWFyam0cQFssIWH7

In de app is het mogelijk om de petitie voor een zeereservaat in de Zuidpoolzee van Greenpeace te ondertekenen. Het idee voor het reservaat komt van de EU en het voorstel ligt nu bij een speciale commissie. In oktober 2018 wordt besloten of het zeereservaat er komt.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.