Apple overweegt sterkere iPhone-knoppen van Liquidmetal

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe Liquidmetal gebruikt kan worden om fysieke knoppen op iPhones en iPads te versterken. Wat maakt Liquidmetal hier zo geschikt voor?

Touch ID homeknop

Apple toont al jaren interesse in Liquidmetal, maar waar dit sterke materiaal voor gebruikt wordt is nog steeds een mysterie. Alleen het pinnetje dat je gebruikt om de SIM-kaart uit je iPhone te laten springen is voor zover bekend van Liquidmetal gemaakt, maar een nieuw patent laat zien dat Apple het materiaal in de toekomst ook voor belangrijke iPhone-onderdelen gaat gebruiken.

Omdat Liquidmetal erg prijzig is, is de kans klein dat Apple de volledige iPhone-behuizing van het apparaat van het materiaal gaat maken. Toch vernieuwde Apple vorig jaar nog de exclusieve rechten op het gebruik van Liquidmetal, waar het vandaag toegekende patent een verklaring voor kan zijn.

Liquidmetal maakt knoppen sterker en betrouwbaarder

In het patent (ontdekt door Patently Apple) staat beschreven hoe Liquidmetal gebruikt kan worden om de betrouwbaarheid en levensduur van fysieke knoppen op de iPhone te verbeteren. De Homeknop van de iPhone bijvoorbeeld, of de volumeknoppen.

Liquidmetal patent met sterkere iPhone-knoppen.

Volgens de tekst in het patent zijn de knoppen die nu gebruikt worden erg lastig om te produceren. Tot in het kleinste detail wordt er gewerkt om een knop zo goed mogelijk aan te laten voelen, en dan nog komt het resultaat niet overeen met wat Apple eigenlijk voor ogen had. Daarnaast reageren de huidige knoppen na verloop van tijd minder goed, zeker als ze vaak worden ingedrukt en het materiaal vervormt.

Als we het patent mogen geloven pakt Liquidmetal deze problemen allebei aan. Omdat het hier om een patent gaat is het lastig om in te schatten hoe serieus Apple met deze techniek bezig is, maar het zou ons niet verbazen als we deze extra sterke knoppen in een toekomstige iPhone of iPad tegenkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2016, 15:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen liquidmetal, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.