Tweaks voor de originele iPhone: A2DP Enabler en MMS (jailbreak)

Inmiddels is het meer dan twee jaar geleden dat de originele iPhone uit kwam, maar de ontwikkeling voor dit toestel ligt nog steeds niet stil. In de afgelopen dagen zijn er twee handige tweaks voor originele iPhone-gebruikers bijgekomen: A2DP Stereo Bluetooth en MMS-ondersteuning.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

A2DP Stereo BluetoothInmiddels is het meer dan twee jaar geleden dat de originele iPhone uit kwam, maar de ontwikkeling voor dit toestel ligt nog steeds niet stil. In de afgelopen dagen zijn er twee handige tweaks voor de originele iPhone-gebruikers bijgekomen: A2DP Enabler voor Stereo Bluetooth en een zogenaamde CommCenter-patch voor MMS-ondersteuning in iPhone OS.


a2dp-188Door de tweak A2DP Enabler is het mogelijk om een Stereo Bluetooth-headset aan te sluiten op de originele iPhone. Deze mogelijkheid bestond al sinds firmware 3.0 voor de iPhone 3G en iPhone 3GS, maar nog niet voor de originele iPhone. De applicatie bevindt zich tot 1 december in beta en is in ieder geval tot dat moment gratis te gebruiken. Om van A2DP Enabler gebruik te maken heb je een gejailbreakte originele iPhone met tenminste firmware 3.0 nodig.

De iPhone-Bluetoothmodule heeft geen sterk RF-signaal, dus de kwaliteit kan bij sommige headsets te wensen overlaten. De Motorola S9, Samsung SBH100 en de Plantronics P590 worden op basis van hun goede resultaten aangeraden. Je kunt de applicatie vinden in de repository van de ontwikkelaar: apt.dmytro.me

mms-180Daarnaast blijkt het mogelijk om met behulp van een CommCenter-patch de ondersteuning van MMS in iPhone OS 3.1.2 mogelijk te maken. Het handmatig patchen van CommCenter is voor de gemiddelde gebruiker niet echt aan te raden, maar gelukkig biedt iFoneguide.nl een oplossing voor deze gebruikers in de vorm van de Native MMS iPhone 2G patch in hun repository.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.