Gerucht: betalen met NFC in de Apple Store

Apple zou van plan zijn om NFC-apparatuur in de winkel in te bouwen. De apparatuur wordt geïnstalleerd en volgens BGR komen er ook iPhones met NFC-functie aan.


Gisteren kon je lezen dat Apple bezig is met voorbereidingen voor een groots evenement, aanstaande zondag. Het zou kunnen gaan om een feestje om het 10-jarig bestaan te vieren, maar er zijn ook materialen bij de winkels aangeleverd, waaronder hardware dat pas zaterdagavond uitgepakt mag worden. Het nieuwste gerucht is, dat Apple van plan is om NFC-betalingen in de winkels te gaan aanbieden.

Near Field Communication (NFC) zou daarbij gebruikt kunnen worden om snel af te rekenen. Het belangrijkste obstakel daarvoor: er zit nog geen NFC-chip in de huidige iPhone en er zijn telkens aanwijzingen dat de eerstvolgende iPhone er ook niet over beschikt. Apple heeft echter wel regelmatig interesse getoond in NFC-technologie, onder andere door NFC-expert Benjamin Vigier in te huren. Met NFC kun je contactloos betalingen doen, maar ook bijvoorbeeld deuren openen.

BGR zegt dat ze informatie hebben ontvangen van meerdere Apple-bronnen die bevestigen dat er iets op het gebied van NFC aan zit te komen. Ze menen zelfs, dat het toch om een iPhone met NFC-functie gaat. Medewerkers moeten ‘s nachts doorwerken om speciale apparatuur te installeren. Ook zou het kassasysteem er vaak uitliggen vanwege onderhoud. De nieuwe apparatuur zou NFC-functies bevatten.

VISA is trouwens al bezig met het testen van NFC-betalingen in Turkije. Dat gaat ook via de iPhone werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2011, 20:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, betalen, geruchten, nfc

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.