Widge en WidgeKit: open source widgets voor iOS (jailbreak)

Widge is een project van Peter Hajas en Dustin Howett om open source widgets naar iOS te brengen. De widgets zullen worden weergegeven op het scherm dat normaliter is gereserveerd voor Spotlight.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

WidgeKitPeter Hajas, de man achter MobileNotifier, werkt samen met Dustin Howett aan een nieuwe manier om widgets op de iPhone en andere iOS apparaten weer te geven. Het project draagt de naam Widge en zal iets vergelijkbaars bieden als de OS X Dashboard ‘widgets’, Windows Vista & 7 ‘gadgets’ en KDE’s ‘plasmoids’. De widgets zullen op iOS op de plaats komen waar je normaliter Spotlight vindt, waarbij Spotlight een pagina naar links doorschuift. Als je meer widgets wilt gebruiken dan er op een pagina passen, zul je de mogelijkheid krijgen om te scrollen.

Widge: widgets op iOS

WidgeKit is het open source raamwerk voor Widge, dat ontwikkelaars nu al in staat stelt om widgets voor gebruikers te ontwikkelen. Van WidgeKit is namelijk een eerste versie beschikbaar gesteld voor geïnteresseerde ontwikkelaars. De ontwikkeling van widgets voor Widge is mogelijk in Objective C maar ook op basis van webgebaseerde talen als HTML, JavaScript en CSS. Meer informatie over het gebruik van WidgeKit is te vinden in het bijbehorende PDF-bestand. De hierboven getoonde afbeelding is gemaakt door Dilip James en toont hoe Widge eruit zou kunnen zien als het project eenmaal voltooid is. Het is niet duidelijk wanneer Widge publiek zal worden gemaakt. In de tussentijd kun je natuurlijk ook alternatieven proberen, zoals CrazyDashboard, MobileDashboard, SmartScreen en QuickWidgets.

Meer informatie over Widge en Widgekit is te vinden op de website van Peter Hajas, zijn Twitter-account @PeterHajas en de Widge Github.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 8:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 3, jailbreak, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.