‘Productie iPhone 5 start derde kwartaal 2011, krijgt 8-megapixel camera’

De volgende generatie iPhone krijgt een 8-megapixel camera aan boord en wordt nog maar geproduceerd met één chip voor ondersteuning van 3G-netwerken. De productie van de iPhone 5 begint in het najaar van 2011.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Qualcomm chip voor iPhone 5De productie van de iPhone 5 begint in het derde kwartaal van 2011. Dat is wat FBR Capital Markets loslaat aan investeerders. De iPhone 5 zou een 8-megapixel camera krijgen en krijgt een Qualcomm-chip die tegelijk werkt op GSM- en CDMA-netwerken. Die chip moet ervoor zorgen dat Apple niet langer verschillende versies van de telefoon hoeft te maken voor verschillende 3G-netwerken.

In het najaar rollen 20 miljoen iPhones van de band. De iPhone 5 zal goed zijn voor 8 miljoen exemplaren daarvan, de rest is iPhone 4. Volgens FBR komt de 8-megapixel CMOS-sensor van OmniVision. Sony zou een mogelijke backup-leverancer zijn. Van de aankoop van de Qualcomm-chip is vooral Intel de dupe. Die verzorgde de losse GSM-chips die niet langer nodig zullen zijn in de volgende generaties van Apple’s touchscreen-telefoon. “Onze contacten hebben bevestigd dat Qualcomm Intel vervangt als leverancier van netwerkchips”, viel op een investeerdersbijeenkomst bij monde van FBR Capital Markets te horen.

De iPhone 5 zou intern ‘N94’ heten. De analisten zeiden ook dat de volgende iPhone gebruik gaat maken van Apples eigen dual-core A5 processor, die nu te vinden is in de iPad 2. De chip moet garant staan voor snellere en meer stabiele applicaties. Ook zou de iPhone er 1080p fullscreen beelden moeiteloos me kunnen afspelen. Apple heeft de berichten ontkend noch bevestigd.

Via PCWorld en 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 1:44
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 4, iPhone 4s, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.