Reacties voor: Gerucht: Apple werkt aan kleinere en goedkopere iPhone

Apple zou werken aan een kleine uitvoering van de iPhone, om beter te kunnen concurreren met Android. Het toestel zou rond de 200 dollar gaan kosten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Wel beter als je een goedkopere iPhone krijgt maar is het dan weer niet lastig om programma’s te maken omdat de kleinere iPhone een andere resolutie heeft?

  2. Dit komt er nooit!
    De kracht van de iPhone is net dat ze allemaal quasi dezelfde specs hebben, kom je dan met meerdere modellen dan wordt dat meer werk voor de ontwikkelaars.
    Ik geloof er dus niet in.

    Ook is de kracht van de iPhone net het exclusief en duurder zijn (althans voor een deel van de gebruikers).

  3. @Mark: kleiner is het probleem niet kwa resolutie groter wel.

  4. Gratis bij een abonnement?
    Dan leet ik me vader een abbo nemen en neem ik zijn kleine wel 🙂
    Zou wel echt chill zijn 🙂

  5. iPhone mini.

  6. Betekend ook kleiner beelscherm dus beperkingen

  7. 1/3e? Dan blijft er niet veel over ..

  8. @Kevin: 3/3-1/3 is 2/3 van het toestel blijft dsn over ja. Maar het gaat in de breedte en hoogte weg. Dus dan valt het wel mee. Maar lijkt mij ook minder gemakkelijk

  9. goedkopere iPhone, CHILL (de gres van productiekosten tegenover kosten lag iets te hoog (144>800)
    kleinere iPhone (TOT EEN DERDE KLEINER?!) dat zou dus een schermgrootte zijn van 2,15 inch zijn!!

    =(

  10. Mensen lees aub ff goed.

    1/3 KLEINER, dus niet 1/3 blijft over. 33,33333% gaat dus van de grootte af.

    Ik hou mijn mening nog even voor me, het eerste wat in mij opkwam, was dat het waarschijnlijk een stuk moeilijker typen wordt =P

  11. Ik hoop dat Apple de meeste van hun prototypes lanceert en de software exact gelijk houdt..

    Het zou voor Android en Nokia zo’n ongelooflijke klap betekenen en die Windows troep zou uit de markt verdwijnen..

  12. Hij kan ook 1/3 dunner worden dan blijft het scherm even groot. Of dat er aan de boven en onderkant wat afgaat en de homeknop aan de zijkant, dan wordt hij ook een stuk kleiner zonder dat het scherm meteen kleiner wordt.
    Ik snap dus niet waarom iedereen denkt dat het scherm ook meteen 1/3 kleiner wordt..

  13. Van mij mag hij wel 1/3 groter

  14. Waarom zou perse het scherm kleiner worden?
    home knop aan de zijkant en de onderkant eraf is ook al een stuk kleiner, en 1/3 dunner kan toch ook?

  15. Ik zou eerder verwachten dat ze nog 1 maatje groter gaan, beetje tussen i4 en iPad in, zeg maar een maximale toename van 50%, dat lijkt mij nog wel lekker werken, zou soms echt willen dat mn scherm net ietsjes groter was. Maar over al ben ik er tevreden mee. 😀

  16. Dat zou dan 12/9 zijn of 36/27ste

  17. De ‘oude’ resolutie op een kleiner scherm betekent wel een per saldo scherper beeld. Maar typen zal wel lastiger worden.

  18. En wat is het nut van een kleinere iphone beter in je broekzak ?

    Er zijn meer nadelen zoals:
    Moeilijk typen
    Films kleiner kijken
    Games & apps kleiner
    Wie weet minder geheugen dus 2gb of 4gb versie ?
    Een kleinere battery dus nog sneller leeg ?

    Nee apple hou het maar bij de normale grote misschien een 4 inch versie die zou meer verkocht worden dan een 2,5 inch ik zou in ieder geval niet de kleinere kopen en mensen dit is mijn mening he 😛 ik heb liever eentje met een groter scherm nog beter gamen enzo full hd heerlijk lijkt me dat wie weet is de iphone 5 iets groter kwa scherm omdat het geen homeknop heeft

  19. Origineel geplaatst door frank
    Waarom zou perse het scherm kleiner worden? home knop aan de zijkant en de onderkant eraf is ook al een stuk kleiner, en 1/3 dunner kan toch ook?

    dat, dus mensen denk eerst eens na voor je gaat schreeuwen over een klein scherm..

  20. En de verkoop van de iPhone gaat we gewoon verder. Het laatste kwartaal verkocht 16m iphones. Is het nodig voor Apple lijkt me niet. Er is toch ook geen goedkopere MacBook? Zelfs de goedkoopste MacBook is duurder dan vele andere producten van die markt. Apple is exclusief en vaak ook niet goedkoop. En een provider bepaald vaak een prijs voor de doorverkoop van het toestel. Als ze maar het bedrag vangen van de provider.

  21. Na niks voor mij. Ik wacht op de iPad nano.. Oh wacht….

  22. Het gaat hier wel om een smartphone, dus ik zou echt niet een kleinere willen. Ik hoop dat de homeknop op de iPhone 5 aan de rechterzijde van het toestel komt te zitten, daar waar je je duim op vast zit 😉

  23. Ah ja… Bloomberg. Die zijn altijd erg betrouwbaar. Ze wisten ook heel erg goed dat Steve Jobs eigenlijk de schuldige was van dat hele attene probleem van de iphone 4 en erkende hij ook. (sarcasme functie uit):P

  24. Ik zeg nee

  25. @Mark: Dat is bij Android toch ook zo? als je een low- budget phone koopt moet je er gewoon rekening mee houden dat sommige applicaties niet kunnen draaien.. Het is een goedkoper toestel, dus hij is minder goed, dus je kan er minder mee en daar betaal je dan ook voor.

  26. in mijn beleving kan het toestel best 1/3 kleiner worden.

    als je de home knop weglaat en hierdoor weer een evenredige telefoon maakt (het aanzicht van de onderkant en bovenkant zijn gelijkwaardig op de huidige iphone model)
    alleen zit er nu een home knop onder en een speaker boven.
    dan hoeft het scherm nog niet eens erg veel kleiner te worden (maar de telefoon is het dan wel)

    hopelijk is het duidelijk wat ik bedoel.

  27. Origineel geplaatst door onzin
    Ik hoop dat de homeknop op de iPhone 5 aan de rechterzijde van het toestel komt te zitten, daar waar je je duim op vast zit

    Dan heb je al 2 versies nodig: 1 voor links- en 1 voor rechtshandige mensen.

  28. dan is het bye bye exclusiviteit iPhone :s

  29. @Tom: Als hij nog dunner wordt wordt hij ook duurder

  30. Hoeveel gaat die kosten ?!

  31. Dit zou wel heel fijn zijn, dan kan ik eindelijk voor veel minder geld nog steeds een iphone nemen. Helaas zit ik nu nog vast aan een duur 2-jarig contract.
    Van de andere kant, het is dan wel gedaan met het feit dat Apple altijd zo luxe en duur is, Apple zou dan mischien een wat ander imago krijgen.
    maar geruchten blijven geruchten, ik weet het.

  32. Origineel geplaatst door Peters Michiel
    dan is het bye bye exclusiviteit iPhone :s

    Exclusief?? alleen al als ik ff rondkijk op het station of in de trein zie ik al 5 iphones 4 :s

  33. Denk als apple 2 versies heeft dan heeft 1 een 3gs scherm en het ander een retina type scherm , dus kun apple 2 iphones , veel mensen vindt het oude iphone mooi en het iphone 4 niet zo mooi , alleen het retina scherm krijkt een plus punt , heb zelf alle 2 en vindt het iphone 4 zits niet zo goed in mijn hand als een 3gs met het ronde achterkant

  34. Laten ze het scherm iets groter maken, 4,3″ of zo. Maar dat zal wel niet gebeuren omdat dan de “retina-resolutie” verloren gaat. Toch maar een Samsung galaxy of htc HD dan.

  35. webOS begint mijn interesse te krijgen en juiste die super kleine HP Veer trekt mij zo aan.

  36. Er komt eerst een mini Galaxy S en dan die van Apple. Read My lips

  37. Lam: ja dat weet ik maar die reaktie was meer voor degene die dacht dat er 1/3 overbleef,dat zou wel een heel kleintje worden.Ik dacht:ik leg het ff uit.

  38. Het bovenste en onderste gedeelte kan nog veel compacter, zodra de verkleining van de interne componenten dat toelaat. De home button is te vervangen door een gesture, of een home button midden op de bovenkant (links van de aan/uit button).

    Kleiner betekent niet meteen goedkoper. Apple zal het scherm niet willen verkleinen omdat de 300.000 apps niet meer werken en de touch controls dan te klein worden voor je vingers.

    Apple heeft al een uitstekende low-end strategie, door de iPhone 3GS aan te bieden naast de iPhone 4. De componenten van de 3GS worden steeds goedkoper en de ontwikkelkosten zijn nul. De ‘low end’ versie kan aantrekkelijker worden door in plaats van de iPhone 3GS een iPhone 4 met goedkopere componenten aan te bieden als instapmodel. Dezelfde look, maar minder goed als de iPhone 4.

  39. Kleiner..? Denk eerder minder snel… De iphone 3g kan ook nog prima mee maar een ios lite zou geen kwaad kunnen..

    Aan de andere kant maakt apple wel 1/3 van alle winst in het smartphone gebeuren.. Dus waarom zouden ze een goedkoper model uitbrengen?

    Ik acht de kans niet heel erg groot dat er een goedkope versie komt.. Maar wie weet..

  40. als het scherm gelijk blijft vind ik het een goed idee. Heelemaal qwa prijs. Boven en onderkant kunnen een stuk korter maar of ze dan alles er nog in krijgen….?

  41. Wat dacht je van een kleinere iPhone met een soort van retina display. Zeg maar de pixeldichtheid van het retina scherm maar dan in een kleiner formaat. Als Apple vervolgens een beetje zijn best doet krijg je de zelfde resolutie als in de iPhone 3G & iPhone 3GS. Op zich niet zo’n gek idee. De ontwikkelaar hebben dan geen werk. Hooguit met het wijzigen van de interface zodat knoppen niet te klein worden!

  42. Het woord exclusief komt nog al eens voor. Een goedkopere versie past prima in een groeistrategie, waar je als merk wilt concurreren met Nokia en andere grote mobiele fabrikanten. Ik zou een kleinere versie kopen, mits het scherm ongeveer hetzelfde blijft.

  43. HAHA ? Apple moet geen goedkoope troep maken .

  44. Een vaste sim zie ik wel zitten om diefstal tegen te gaan en is makkelijk om het toestel op te sporen. Maar wat als je een prepaid kaartje wilt gebruiken in / uit het buitenland?

  45. Origineel geplaatst door marvin: En wat is het nut van een kleinere iphone beter in je broekzak ?

    Er zijn meer nadelen zoals:
    Moeilijk typen
    Films kleiner kijken
    Games & apps kleiner
    Wie weet minder geheugen dus 2gb of 4gb versie ?
    Een kleinere battery dus nog sneller leeg ?

    Nee apple hou het maar bij de normale grote misschien een 4 inch versie die zou meer verkocht worden dan een 2,5 inch ik zou in ieder geval niet de kleinere kopen en mensen dit is mijn mening he 😛 ik heb liever eentje met een groter scherm nog beter gamen enzo full hd heerlijk lijkt me dat wie weet is de iphone 5 iets groter kwa scherm omdat het geen homeknop heeft

    Kleiner scherm heeft ook kleinere batterij nodig

  46. Voor de concurrentie is goed maar ik zou m niet kopen..

  47. Zou wel leuk zijn, ik heb altijd alles graag dubbel en een mini iphone kan altijd wel handig zijn, steek ik een kaartje in van een andere provider, ligt de ene plat kan ik de andere nog gebruiken.

  48. @Sander: Dan doen al die linkshandige het maar met de wijsvinger netzoals wij dat doen om het geluid af te stellen… Of je kan die knopjes zodanig ontwikkelen dat je het zelf kan instellen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.