‘Steve Jobs houdt touwtjes strak in handen tijdens ziekteverlof’

Volgens de Wall Street Journal houdt Apple-topman Steve Jobs ondanks zijn afwezigheid wegens ziekteverlof de touwtjes strak in handen en is houdt hij zich nog steeds bezig met nieuwe producten, zoals de iPad 2 en de nieuwe iPhone.

Steve JobsHoewel Apple’s CEO Steve Jobs met ziekteverlof is, houdt hij de touwtjes nog steeds strak in handen. Jobs is volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal nog steeds nauw betrokken bij strategische beslissingen en productontwikkeling van het bedrijf, zoals hij ook in zijn verklaring aangaf. De Apple-topman maakte drie weken geleden plotseling zijn, vooralsnog tijdelijke, vertrek om medische redenen bekend. Wat deze redenen precies zijn werd niet bekendgemaakt.

Bronnen lieten de krant weten dat Jobs tijdens zijn afwezigheid zakelijke bijeenkomsten bij hem thuis en via de telefoon heeft gehouden. Ook zou hij zijn gesignaleerd op het terrein van het Apple-hoofdkantoor in Cupertino en in het openbaar met een manager van Apple. Jobs werkt aan de nieuwe iPad, die naar verwachting over enkele maanden op de markt komt en de nieuwe iPhone die deze zomer wordt verwacht, aldus deze bronnen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hij zelf een of meerdere van deze producten zal introduceren, zo lang hij nog met ziekteverlof is.

In januari 2009 ging de 55-jarige Jobs ook al met ziekteverlof, waarna hij naar verluidt een levertransplantatie in het Amerikaanse Memphis onderging. In juni van dat jaar hervatte hij zijn werk als CEO. Vijf jaar eerder, in 2004, is hij behandeld voor een zeldzame vorm van alvleesklierkanker, waarvan hij wist te genezen. Over Jobs’ precieze gezondheidstoestand wil Apple niets zeggen.

Tijdens zijn afwezigheid is er wel wat onrust ontstaan over de manier waarop Apple zijn toekomstige opvolger aanwijst. Aandeelhouders eisten dat Apple het opvolgingsplan voor Jobs andere topmensen openbaar zou maken, maar dat weigert het bedrijf enerzijds om concurrenten niet in de kaart te spelen en anderzijds om het huidig management niet te beïnvloeden.

Momenteel ligt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Chief Operating Officer Tim Cook, die ook beschouwd wordt als een potentiële opvolger van Jobs. Onder Cooks leiding gaan de dagelijkse gebeurtenissen vrijwel onveranderd door, zo stellen ingewijden. Er is wel enigszins verdriet om de gezondheidsproblemen van Jobs, maar Apple-medewerkers blijven gefocust op hun baan en projecten.

Het is nog onduidelijk wanneer Jobs weer volledig naar Apple terugkeert. Tijdens zijn afwezigheid blijft hij gewoon CEO van het bedrijf en dat lijkt hij dus ook prima vanaf de zijlijn te kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 18:27
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ceo, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.