Gerucht: Apple werkt aan kleinere en goedkopere iPhone

Apple zou werken aan een kleine uitvoering van de iPhone, om beter te kunnen concurreren met Android. Het toestel zou rond de 200 dollar gaan kosten.

mini-iPhoneGeruchten over een kleinere iPhone moet je altijd met een korrel zout nemen. Apple’s COO Tim Cook gaf eerder uitdrukkelijk aan, niet te werken aan een kleinere uitvoering van de iPhone. Toch zijn er nu opnieuw geruchten, gestart door de financiële site Bloomberg. Zij beweren dat Apple een goedkopere en kleinere versie van de iPhone wil ontwikkelen, om beter te kunnen concurreren met Android. Het gaat om een toestel van rond de $200, die eenderde kleiner is dan het huidige model.

Operators kunnen de telefoon gratis weggeven bij een tweejarig contract of als los toestel verkopen. De achterliggende gedachte is dat Apple met een goedkoper toestel het wereldwijde marktaandeel kan vergroten.

De geruchten spreken verder over een toestel zonder homeknop. Apple zou ook bezig zijn een telefoon te ontwikkelen voor meerdere mobiele netwerken, zowel GSM als CDMA. Ook zijn er geruchten dat Apple bezig is een universele simkaart te maken, zodat je als gebruiker de keuze hebt welk mobiel netwerk je gebruikt. Je kunt dan naar een andere aanbieder overstappen zonder van simkaart te wisselen. Apple zou de telefoon zo kunnen ontwerpen, dat het simkaartslot niet eens meer toegankelijk is.

Geruchte over een iPhone nano circuleren al zolang de iPhone bestaat, maar zijn nog nooit realiteit geworden. Apple ontwikkelt bovendien prototypes van nieuwe toestellen, die lang niet allemaal op de markt komen. Dus zelfs wanneer er foto’s bestaan van dit kleinere toestel is het maar de vraag, of het een concreet product wordt.

Meer info: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 16:48
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, nano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.