Apple Watch voorjaar 2018 bandje met streepjes in blauw en groen

Gerucht: ‘Apple Watch Series 4 krijgt nieuw design en langere batterijduur’

Als we de geruchtenmolen mogen geloven krijgt de Apple Watch Series 4 een 15% groter scherm. Daarvoor is wel een redesign nodig. De batterijduur gaat er ook met sprongen op vooruit.

Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities in een notitie aan investeerders. De vierde generatie Apple Watch krijgt verbeterde gezondheidsfuncties en een hogere batterijcapaciteit. Het scherm van de Apple Watch krijgt smallere randen, waardoor het onduidelijk is of de horlogekast zelf ook andere afmetingen krijgt. Misschien is het onderhand ook wel eens tijd voor een nieuw uiterlijk. De Apple Watch verscheen in 2015 voor het eerst en heeft sindsdien hetzelfde uiterlijk gehouden.

Kuo zegt niet wat de nieuwe gezondheidsfuncties inhouden, maar volgens geruchten werkt Apple aan een sensor waarmee je continu hartfilmpjes kunt maken. Dit kan helpen om hartaandoeningen eerder te herkennen. Ook zou Apple bezig zijn om glucose in het bloed te meten. Het is alleen de vraag of de technologie er klaar voor is om al in 2018 in te voeren.

De Apple Watch Series 4 wordt in het najaar van 2018 verwacht, gelijktijdig met de iPhones van 2018. Rond dezelfde tijd verschijnt watchOS 5, een Spotify-app voor de Apple Watch en StreamKit voor het streamen van content naar de Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2018, 22:28
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 4
Device Apple Watch Series 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.