Gerucht: ‘Apple Watch Series 4 krijgt nieuw design en langere batterijduur’

Als we de geruchtenmolen mogen geloven krijgt de Apple Watch Series 4 een 15% groter scherm. Daarvoor is wel een redesign nodig. De batterijduur gaat er ook met sprongen op vooruit.

Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities in een notitie aan investeerders. De vierde generatie Apple Watch krijgt verbeterde gezondheidsfuncties en een hogere batterijcapaciteit. Het scherm van de Apple Watch krijgt smallere randen, waardoor het onduidelijk is of de horlogekast zelf ook andere afmetingen krijgt. Misschien is het onderhand ook wel eens tijd voor een nieuw uiterlijk. De Apple Watch verscheen in 2015 voor het eerst en heeft sindsdien hetzelfde uiterlijk gehouden.

Bekijk ook

'Apple werkt aan ECG-hartslagmeter voor Apple Watch'

Apple werkt aan een Apple Watch met ingebouwde ECG-meter. Daarmee kun je een elektrocardiogram maken door met je vrije hand in de metalen behuizing te knijpen. Speciale medische accessoires zijn niet meer nodig.

Kuo zegt niet wat de nieuwe gezondheidsfuncties inhouden, maar volgens geruchten werkt Apple aan een sensor waarmee je continu hartfilmpjes kunt maken. Dit kan helpen om hartaandoeningen eerder te herkennen. Ook zou Apple bezig zijn om glucose in het bloed te meten. Het is alleen de vraag of de technologie er klaar voor is om al in 2018 in te voeren.


De Apple Watch Series 4 wordt in het najaar van 2018 verwacht, gelijktijdig met de iPhones van 2018. Rond dezelfde tijd verschijnt watchOS 5, een Spotify-app voor de Apple Watch en StreamKit voor het streamen van content naar de Watch.

Bekijk ook

Apple Watch Series 4, alles over de Apple Watch van 2018!

De Apple Watch Series 4 is de smartwatch uit 2018 met een groter scherm, nieuwe hartslagfuncties en nog veel meer. Check hier wat er allemaal verbeterd is in de Apple Watch Series 4!

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.