Apple belooft inloggen zonder Apple ID voor scholen

Apple lijkt van plan om het inloggen op apparaten zoals iPads en Macs eenvoudiger te maken. Op de Australische website was korte tijd een boodschap ‘one simplified login experience’ te zien. Daarmee wordt het mogelijk voor studenten om met een bestaand Google- of Microsoft-account in te loggen zonder dat een Apple ID nodig is.

Sinds de ontdekking heeft Apple de informatie weggehaald van de Australische website. Het lijkt erop dat de aankondiging iets te vroeg online was gezet op deze pagina. Maar gelukkig is er wel een screenshot bewaard gebleven:

One Simplified Login

Apple deed gisteravond een reeks aankondigingen voor het onderwijs, waaronder Schoolwerk en korting op de nieuwe iPad 2018. De optie om makkelijker in te loggen werd daarbij niet genoemd. Het werd ontdekt door David Colville.


Apple legt uit dat ze een ‘vereenvoudigde inlegervaring’ willen bieden. Studenten en docenten kunnen dan inloggen op een iPad, Mac, bij iCloud, iTunes U en Classbook met hun bestaande Google- of Microsoft-accounts, zodat er helemaal geen Apple ID meer nodig is:

Coming this winter. Link Apple School Manager with your school’s Google G Suite for Education or Microsoft Azure Active Directory. This will automatically generate a Managed Apple ID for every new user. Your students and staff members can then use their existing Google or Microsoft account credentials to log in to iPad, Mac, iCloud, iTunes U and Classbook.

Uiteraard werkt dit alleen op scholen die Apple School Manager gebruiken. De functie zou ‘deze winter’ van start moeten gaan en omdat Australië onder de evenaar ligt zou Apple daarmee de maanden juni, juli en augustus kunnen bedoelen. De nieuwe functie wordt bovenop de Apple School Manager-software gebouwd.

Apple heeft heel wat aankondigingen gedaan, die vooral voor het onderwijs interessant zijn. Zo is er een nieuwe Logitech Crayon-stylus, komt er een Everyone Can Create-lesprogramma en krijgen ontwikkelaars toegang tot ClassKit. Alle belangrijke aankondigingen vind je in onze samenvatting van het maart 2018-event.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.