Snowy voor de Apple Watch.

Gerucht: ‘Spotify-app en StreamKit voor Apple Watch worden tijdens WWDC aangekondigd’

Volgens een insider wordt Spotify voor de Apple Watch officieel aangekondigd tijdens de WWDC 2018. De app zou gebruikmaken van StreamKit, een nieuw onderdeel in watchOS 5 voor de modellen met 4G. Hierdoor krijg je gewoon meldingen van apps, zelfs als je niet verbonden bent met je iPhone.

Apple Watch-gebruikers zitten drie jaar na de komst van het horloge nog steeds zonder een app van Spotify. Je kan wel je Spotify-muziek bedienen via de app, bijvoorbeeld dankzij de automatische muziekbediening op de Apple Watch, maar het is niet mogelijk om direct vanaf je Apple Watch door je muziekbibliotheek te bladeren. Ook kan je bijvoorbeeld niet naar muziek luisteren zonder je iPhone met je mee te nemen. Volgens een tipgever zou daar dit jaar verandering in moeten komen, dankzij de aankondiging van Spotify op de Apple Watch tijdens WWDC 2018. Maar gaat Apple tijdens haar eigen presentatie een functie voor een concurrerende muziekdienst aankondigen?

‘Spotify voor Apple Watch tijdens WWDC’

De ontwikkeling van een Spotify-app op de Apple Watch begon al ruim een jaar geleden onder de noemer Spotty, van een onafhankelijke ontwikkelaar. Hij maakte een app voor de Apple Watch, zodat je Spotify kon gebruiken vanaf je horloge. Spotify was echter niet blij met de naam van de app, waardoor deze omgezet werd naar Snowy. Dat bleek nog niet genoeg, want de maker mocht de app nog steeds niet uitbrengen. Het laatste wat we van deze app vernomen hebben, is dat de maker samenwerkt met Spotify om de app onderdeel uit te laten maken van de officiële Spotify-app voor iOS. Sinds april vorig jaar is het echter stil gebleven.

Nu duikt er een gerucht op dat Spotify voor de Apple Watch in aantocht is en besproken zal worden tijdens de WWDC 2018. Of het hier gaat om de eerdere Spotty/Snowy-app is onduidelijk. De tipgever zou betrokken zijn bij het project, maar kon niet meer zeggen dan dat Spotify de app tijdens WWDC aan gaat kondigen. De app zou daarbij samenwerken met StreamKit, een nog onaangekondigde nieuwe functie in watchOS 5. Hiermee kunnen Apple Watch-modellen met 4G pushberichten blijven ontvangen, zelfs als er geen iPhone in de buurt is. Muziek streamen zonder iPhone zou dan ook mogelijk kunnen zijn.

Op dit moment is Apple Music de enige muziekdienst waarmee je op een Apple Watch 4G-model muziek kunt streamen, zonder dat je een gekoppelde iPhone nodig hebt. Apple introduceerde deze functie in watchOS 4.1 en is één van de belangrijkste functies in de nieuwste Apple Watch. Het is echter nog maar de vraag of Apple tijdens de WWDC ditzelfde gaat aankondigen voor een concurrerende muziekdienst. Het is mogelijk dat Spotify zelf los van Apple een aankondiging doet, maar om teleurstellingen te voorkomen moet je dit nieuws met een flinke korrel zout nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2018, 9:27
Bron Bron MacRumors
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, spotify
Device Apple Watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.