Gerucht: Amazon koopt iOS-app en Siri-concurrent Evi

Amazon heeft volgens geruchten Evi gekocht, een virtuele assistent met iOS en Android-app. Evi is een concurrent van Siri en kan vragen in natuurlijke taal beantwoorden.

evi-app-iphoneVolgens de website TechCrunch heeft Amazon het bedrijf achter Evi overgenomen, een persoonlijke assistent die grote overeenkomsten vertoont met Apple’s Siri. Evi is als iOS- en Android-app te downloaden en helpt je op weg bij vragen in natuurlijke taal. Evi is gebaseerd op technologie van True Knowledge, een Britse start-up die een zoekmachine in natuurlijke taal uit de universitaire wereld had omgezet naar een bruikbaar product. Het bedrijf erachter zou nu voor 26 miljoen dollar zijn verkocht aan Amazon. Aanwijzingen voor een overname zijn er genoeg: zo is de complete directie van Evi Technologies Ltd vervangen door Amazon-mensen.

Ook zijn de administratieve taken overgenomen door Amazon UK’s partner Mitre Secretaries en lijken Evi-investeerders Octopus Ventures een stap terug te hebben gedaan. Mogelijk heeft Amazon plannen om Evi te combineren met het spraakherkenningsbedrijf Ivona, dat ze in januari overnamen. Dit zou erop kunnen wijzen dat Amazon bezig is om een eigen smartphone te ontwikkelen, maar er is veel onduidelijkheid omdat de betrokken bedrijven niet willen reageren.

Evi maakt net als Siri gebruik van Nuance-spraaktechnologie. Apple had aanvankelijk moeite met de concurrentie van Evi: ze wezen de Evi-app voor iOS aanvankelijk af, omdat de functionaliteit teveel overeenkomsten vertoonde met Apple’s eigen Siri. Later kwam de app toch beschikbaar. Je kunt in natuurlijke taal opdrachten geven en bijvoorbeeld vragen stellen als: “Wat was de uitslag van de wedstrijd PSV-Ajax?” of: “Wat voor weer wordt het morgen?”. Net als bij Siri moet je de vragen overigens wel in het Engels stellen. Je krijgt dan een zinvol antwoord terug. Evi maakt net als Siri gebruik van externe databases, bijvoorbeeld die van Yelp.

De Evi-app is nog gewoon verkrijgbaar in de App Store.

Downloaden: Evi (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 19:26
Categorie Apple
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.