Nederlands concept toont iPhone 6 met licht gebogen scherm

iPhoneclub-lezer Ferry Passchier maakte een concept van de iPhone met een licht gebogen scherm en een veel groter scherm.

Rond iPhone 6 conceptConcepten van toekomstige iPhones zijn vaak voer voor discussie: ontwerpers laten zien hoe ze vinden dat de nieuwe iPhone eruit zou moeten zien, waarna anderen oordelen hoe waarschijnlijk ze het idee nou eigenlijk vinden. In Nederland hebben we ook de nodige conceptartiesten, waaronder Martin Hajek met wie we eerder al eens een budget-iPhone-concept maakten. iPhoneclub-lezer Ferry Passchier blijkt er ook wel wat van te kunnen: hij maakte een conceptversie van een iPhone met licht gebogen scherm. Of dit exacte concept ooit in de praktijk door Apple wordt uitgevoerd blijft nog even de vraag, maar het is wel interessant om te zien wat Passchier zelf met de iPhone zou doen.

Rond iPhone 6 concept witPasschier zegt zich te hebben gebaseerd op een eerder designconcept, waarin een iPhone met een scherm dat rondom doorloopt werd getoond. Deze bolling is in dit nieuwe concept ook terug te zien, maar dan wat subtieler. Hierdoor lijkt de iPhone iets makkelijker in gebruik dan bij het eerdere concept. De homeknop is nog steeds teniet gedaan, waardoor de voorkant van de iPhone bijna één en al scherm lijkt. Enkel bovenop zien we nog een zwarte strip voor de microfoon en Facetime-camera.

Of wij Apple gebruik zien maken van Passchier’s ideeën laten we nog even in het midden. Het concept wijkt zeer af van eerdere Apple-ontwerpen en we hebben ook nog geen geruchten gezien die op dit exacte ontwerp wijzen. Al bleek uit een vacature onlangs wel dat Apple met buigzame schermen wil werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 13:17
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.