Apple maakt kindertelevisie met de makers van Sesamstraat

Apple slaat de handen ineen met de makers van Sesamstraat. Voor de nog naamloze televisiedienst gaat Apple series maken die gericht zijn op kinderen.

Apple werkt samen met makers Sesamstraat

Sesame Workshop is de non-profit organisatie die zich vooral richt op educatieve content. Sesame Workshop maakt momenteel het wereldwijd bekende Sesamstraat en gaat nu met Apple samenwerken aan speciaal ontwikkelde kinderseries. Volgens Variety gaat het zowel om live-action en geanimeerde series als een serie met poppen. Variety benadrukt dat het niet gaat om de huidige Sesamstraat-serie. Het is de zoveelste Apple-show die eraan zit te komen.


Sesame Street staat wereldwijd bekend als belangrijke kindertelevisie en is aan 120 landen verkocht. Er worden tientallen eigen internationale versies geproduceerd, waaronder dus de Nederlandse versie Sesamstraat. Van Sesame Street zijn al meer dan 4000 afleveringen gemaakt en Sesame Workshop heeft in zijn vijftigjarige geschiedenis al meer Emmys gewonnen dan elke andere producent van kindertelevisie.

Apple gaat nu dus samen met Sesame Workshop haar eigen volledig originele series produceren. Deze series ga je dus alleen bij Apple vinden. Dat betekent dus ook dat Sesamstraat nog gewoon bij de huidige zenders te zien blijft. In Nederland is dat al jaren de NPO, terwijl Sesame Street in Amerika uitgezonden wordt bij HBO en PBS. Apple werkte eerder al samen met Sesamstraat, want Koekiemonster speelde twee jaar geleden de hoofdrol in een speciale Siri-reclame.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De vraag blijft echter hoe en waar Apple de kinderseries gaat uitzenden. Apple heeft daarvoor een aantal mogelijkheden, waaronder een eigen videodienst als tegenhanger van Netflix. Apple heeft zelf nog niets gezegd over hoe ze de Apple-shows gaan aanbieden.

Bekijk ook

Niemand weet wat Apple met al die tv-programma's gaat doen

Apple investeert vele miljoenen in eigen tv-programma's, shows, documentaires en meer. Maar zelfs de experts zijn het er niet over eens wat Apple daarmee gaat doen. Gratis aanbieden in de TV-app? Of toch met een abonneemodel?

Vorige week werd nog bekend dat Apple een deal gesloten heeft met Oprah Winfrey. In tegenstelling tot de meeste andere aankondigingen, deed Apple de Oprah-aankondiging zelf via een officieel persbericht.

Bekijk ook

Netflix heeft Obama, Apple heeft Oprah

Apple heeft een meerjarige deal gesloten met de koningin van de talkshow: Oprah Winfrey. De talkshow-host gaat voor Apple meerdere tv-shows maken voor de nog aanstaande tv-dienst. Eerder sloot Obama een soortgelijke deal met Netflix.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.