Reacties voor: Geohot overweegt bouwen van ‘boot dongle’ (jailbreak)

Hoewel elke iPhone en iPod Touch te jailbreaken en unlocken is, zijn nieuwe iPhones 3GS (geproduceerd na week 40 van 2009) en de 3e generatie iPod Touch momenteel alleen tethered te jailbreaken; dat wil zeggen dat ze met een computer verbonden moeten worden om opnieuw te worden opgestart. Geohot heeft aangegeven te overwegen om een […]
Paul Pols -

Reacties: 42 reacties

  1. Zou wel erg tof zijn! Heb het zelf nu niet nodig, maar zodra de nieuwe iphone uitkomt zal ik het zeker kopen!

  2. @Sander:
    Is een untethered jailbreak niet gewoon handiger? Of is dat niet te doen voor Geohot?

  3. Origineel geplaatst door Mick
    @Sander:
    Is een untethered jailbreak niet gewoon handiger? Of is dat niet te doen voor Geohot?

    Dat is wel te doen, maar immens veel werk, en geohot is nu eenmaal niet de vriendelijkste van hackers 😉

  4. Idd, ik zou ook gewoon zeggen dat hij het softwarematig doet, betalend of niet.. Ik ga echt niet altijd rondlopen met zoiets. Aan de andere kant wel tof dat hij er aan werkt! Dit toont nog zijn interesse in de iPhone, en dan kan ik nog altijd blijven open op een untethered jailbreak 😀

  5. @Mick: uiteraard is dat beter, maar de vraag is of dat lukt, als apple een bugvrije bootrom heeft gebouwd.. Wat dus niet te hacken is, dan zal het ze niet lukken

  6. Verwijderd.

  7. Alles is te hacken!

  8. @Sander:
    Zelfs met bugs is het te hacken 😉 Het duurt alleen wat langer..

  9. Zo, zal handig zijn voor mijn iPod 3G, als hij dit gaan doen zal hij het wel druk krijgen. ook nog de ps3 en nu de gedachte met een boot dongle. Het lijkt wel of hij alleenmaar bestaat om dingen te hacken en tweets te posten 😉

  10. Origineel geplaatst door Vincent
    Dat is wel te doen, maar immens veel werk, en geohot is nu eenmaal niet de vriendelijkste van hackers

    Pas op met wat je zegt. Vergeet niet dat hij wel de simpelste en snelste jailbreak gratis heeft gereleased.

  11. Ik snap het probleem niet. Zijn er zoveel mensen die hun iPhone vaak uitzetten? Mijn mobieltjes hebbe iig nog nooit uit gestaan.

    En zolang hij niet uitgaat, is er toch niets aan de hand???

  12. @Doney: maar ik bedoel bugvrij. Dus zonder lekken erin.
    Laten we in ieder geval maar hopen dat er een untethered jailbreak komt.

  13. @Flugel
    Batterij leeg, en soms met een jailbreak wordt hij erg traag. Dan start ik hem altijd opnieuw op.

  14. Origineel geplaatst door Flugel
    Ik snap het probleem niet. Zijn er zoveel mensen die hun iPhone vaak uitzetten? Mijn mobieltjes hebbe iig nog nooit uit gestaan. En zolang hij niet uitgaat, is er toch niets aan de hand???

    Wel eens een vliegtuig in gestapt ?

  15. @SnijdeA: wel eens gehoort van vliegtuig modus;-). Ik zet hem bijna nooit uit, maar zo af en toe heeft de iphone een reboot nodig..

  16. Origineel geplaatst door Sander
    @SnijdeA: wel eens gehoort van vliegtuig modus;-). Ik zet hem bijna nooit uit, maar zo af en toe heeft de iphone een reboot nodig..

    Jij luistert dus niet als men in het vliegtuig zegt dat het toestel UIT moet ondanks de aanwezigheid van een flightmode.

  17. er willen meer mensen 200$ betalen dan 100$ , ik denk dat ik ook maar hacker wordt 🙂

  18. Origineel geplaatst door SnijdeA
    Origineel geplaatst door FlugelIk snap het probleem niet. Zijn er zoveel mensen die hun iPhone vaak uitzetten? Mijn mobieltjes hebbe iig nog nooit uit gestaan. En zolang hij niet uitgaat, is er toch niets aan de hand???Wel eens een vliegtuig in gestapt ?

    Of iets uit Cydia gedownload 😉

  19. @SnijdeA:
    Ik laat hem altijd gewoon aan staan, ben nog nooit neergestort… 😉

    Maar inderdaad, af en toe moet ie gewoon uit, dan is ie zo traag..

  20. Je bedoelt: Iets van Cydia gedownload 😉

    OnTopic. Denk dat een bedrag van 5Euro wel reeel is. Die van mij wil ook nog wel eens in safetymodus springen, als ik weer iets te veel stoei met dat ding 😀

    Nu is die van mij niet tethered, maar het zou voor mij wel van toepassing zijn wanneer ik een nieuwe iPhone haal. Dat is ook 1 van de voornaamste redenen, waarom ik nu nog geen 3gs heb en wil.

    Leuk artikel poster and keep it updated!

  21. @SnijdeA:

    snijda, ooit gehoord dat een vliegtuig is neergestrort door een mobieltje? Ooit een tankstation in de fik gevlogen door een mobieltje?
    Je mag niet bellen in een ziekenhuis?

    Allemaal onzin, maar die van mij stat dan op vliegtuigmodus, waarom zou hij anders zo heten? Ze
    willen gewoon dat je dat ding uitzet uit voorzorg. Voor de rest maakt het niets uit.

    Dat je een iPhone soms moet rebooten, wist ik niet. Heb nog nooit zo’n dergelijke telefoon gehad. Vorige telefoons zijn altijd aan geweest

  22. Hoe kun je een iPod Touch (MC model) dan rebooten zonder dat je weer opnieuw moet jailbreaken (via de pc)?

  23. Origineel geplaatst door daaf85
    Maar inderdaad, af en toe moet ie gewoon uit, dan is ie zo traag..

    Je steekt een klein apparaatje dat geohot heeft gesoldeerd en geprogrammeerd onderin de poort van je iPod. Dit apparaatje geeft dan het zelfde commando aan je iPod als het programma op je pc.

  24. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat er zoveel mensen zijn die $200 voor zo’n dongle willen betalen XD
    Maar ja dat denk ik dan.
    Maar ik betaal toch liever $10 voor een untethered jailbreak dan voor zo’n ding dat je in principe altijd bij je moet hebben (je weet nooit wanneer je een keer moet herstarten of resetten…)

  25. Origineel geplaatst door Hwin
    @SnijdeA:
    Ik laat hem altijd gewoon aan staan, ben nog nooit neergestort…

    Ik hou me aan de regels … die zijn er niet voor niets.

  26. Verwijderd.

  27. Laten we hopen want op DIT wacht IK al een TIJDJE!! :/

  28. 1. Vliegtuigmodus is er ook niet voor niks!
    2. Iemand zei iets over simlockvrije iphone kopen, dat is maar een klein deel van jailbreaken he! Cydia is voor 80% veel boeiender.
    3. Haha net of meer dan 200 mensen meer dan 200 gaan betalen voor dat ding! Als het er 5 zijn moet hij al blij zijn! Allemaal bluffers. Als hij echt zo goed is maakt hij een untethered jailbreak, daar kan hij wel lekke. Aan verdienen.
    4. Haha is hij nou al klaar met de Playstation, kunnen we hem in het lijstje mislukt zetten. Je kan niet met 2 zulke verschillende dingen bezig zijn.

  29. Beter hij maakt gewoon een untethered..
    Met zoon dongle moet je ook rond sjauwe

  30. Origineel geplaatst door Flugel
    @SnijdeA:snijda, ooit gehoord dat een vliegtuig is neergestrort door een mobieltje? Ooit een tankstation in de fik gevlogen door een mobieltje?Je mag niet bellen in een ziekenhuis?

    Er zijn nou eenmaal regels en daar moet je je aan houden.

  31. Regels?

    Zoek eens goed op waarom, de vliegmaatschappij, je eigenlijk niet in een vliegtuig gebruik wil laten maken van je mobiel.

    Storing? Nee

    Meer?

    Ja, geschiedenis!

    Google maar eens goed!

  32. Origineel geplaatst door SnijdeA
    Origineel geplaatst door Flugel@SnijdeA:snijda, ooit gehoord dat een vliegtuig is neergestrort door een mobieltje? Ooit een tankstation in de fik gevlogen door een mobieltje?Je mag niet bellen in een ziekenhuis?Er zijn nou eenmaal regels en daar moet je je aan houden.

    Dat doet er niet aan af dat het onzin is en dat er heel wat mensen zullen zijn die hun iPhone niet uitzetten als ze een vliegtuig in gaan/de iphone in vliegtuig modus zetten (whats in a name).

    Maar OT, je kan niet verwachten dat zowiets 5 euro gaat kosten, 20 euro lijkt me reeler en tevens best het geld waard. Ik heb geen 3GS maar zou het er wel voor overhebben, jailbreak is zo ontzettend handig.

  33. @SnijdeA:
    Na een stuk of 5 posts is de boodschap wel duidelijk! Een deel van de mensen houdt zich aan de regels, en een deel vind airplane mode genoeg (wat ook zo is, dat is onderzocht, maar de vliegtuigmaatschappij wil dat je oplet tijdens het dansje, opstijgen en dalen).

  34. Origineel geplaatst door Griffin
    @SnijdeA:Na een stuk of 5 posts is de boodschap wel duidelijk! Een deel van de mensen houdt zich aan de regels, en een deel vind airplane mode genoeg (wat ook zo is, dat is onderzocht, maar de vliegtuigmaatschappij wil dat je oplet tijdens het dansje, opstijgen en dalen).

    Blijkbaar is 5 keer niet genoeg.
    Het gaat er niet om wat jij vindt, het gaat om het respecteren van de regels die voorgeschreven worden door de luchtvaartmaatschappij en iedereen dient zich daar aan te houden.

  35. Ik begrijp iets niet.
    Mijn iPhone 3GS 32GB heeft als model MCxxxx en is untethered.

    Wel een Belgisch model, dus om het even welke SIM past erin. Is dat de oorzaak dat het mij wel lukt?

  36. In een vliegtuig zet ik hem nooit uit (muziek). Heb zelfs een keer een telefoongesprek gevoerd op een vlucht van curacao naar aruba :p. Durf alleen tijdens tentamens niet het risico te nemen dat hij nog aan staat en kan gaan trillen ofzo, verder zou zo’n dongel ideaal zijn voor op vakantie. Als die dongel er zou zijn weet ik dat ik in ieder geval wel ga kijken naar een nieuwe iphone ipv een androidtoestel. Untethered jailbreak is natuurlijk altijd bezig maar ook na elke bootrom update weer een probleem daarom zou zo’n dongel het jailbreaken van nieuwe software versnellen wat ideaal is lijkt me. Voor de prijs vind ik $10 een goed bedrag, $20 zou ook nog wel kunnen maar vind dat aan de prijzige kant eerlijk gezegd.

  37. @SnijdeA:
    omg! Was ik niet duidelijk genoeg? Laat ik het subtieler brengen: houdt alsjeblieft je mond. je hebt gelijk, je moet je aan de regels houden. De regel klopt alleen niet en dat is een probleem voor veel mensen. Het is een discussie die niemand hier gaat winnen, so just shut up already.

  38. alles wat door een mens is gemaakt/beveiligd
    is te Hacken!

  39. Origineel geplaatst door Griffin
    @SnijdeA:omg! Was ik niet duidelijk genoeg? Laat ik het subtieler brengen: houdt alsjeblieft je mond. je hebt gelijk, je moet je aan de regels houden. De regel klopt alleen niet en dat is een probleem voor veel mensen. Het is een discussie die niemand hier gaat winnen, so just shut up already.

    1. Jij bepaalt niet of ik mijn mond houd of niet
    2. Stoppen voor een rod verkeerslicht is ook onzinnig als er niets van opzij komt, maar toch moet je je er aan houden.

    Je kan 100-en redenen verzinnen, regels zijn nou eenmaal regels.

  40. @SnijdeA et al: ik heb even wat ruimte gelaten voor de discussie ondanks dat dit off-topic was, maar we hebben het eindpunt wel bereikt. Ik vlieg relatief veel en op sommige vluchten geven ze aan dat flight-modus prima is, op sommige andere vluchten vragen ze of je een telefoon helemaal uit wilt zetten.

    Regels bestaan bij gratie van het nut of de noodzaak waarin ze hun oorsprong vinden. Het nut of de noodzaak dat in casu voor mij telt is het in goede banen leiden en bij voorkeur on-topic houden van de reacties en daarmee is de discussie wat mij betreft gesloten (en volgens jouw redenatie wat jou betreft ook aangezien ik deel uitmaak van het regelgevend orgaan).

  41. @Paul Durden:

    Mooi en slim gezegd ;). Nu heb ik nog 1 vraag, dat tetherend jailbreaken vanaf nu de enige optie is voor de iphones van nu en de iPhone die komen gaat? Of moeten de hackers gewoon beter hun best gaan doen?

  42. @Flugel:

    tja, dat is voor ons allen de vraag. Hier kunnen we wel over gaan speculeren, maar de toekomst zal het leren.

    1. Ik hoop dat het dev-team binenkort een tool gaat releasen.

    2. Ik hoop dat GeoHot ook maar iets uitgeeft, zolang het maar onder de $ 50,- blijft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.