Gehackte iTunes-accounts nog steeds een groot probleem voor Apple

Het komt nog steeds voor dat iTunes-accounts worden gehackt. Een beveiligingsspecialist vermoedt dat Apple weinig prioriteit schenkt aan het oplossen van de problemen en liever de schade gewoon vergoedt. Internetforums staan vol met klachten van mensen die gedupeerd zijn.

itunes-gift-cardApple zou nog steeds veel problemen hebben om te voorkomen dat iTunes-accounts worden gehackt. Internetfora staan vol met klachten van mensen die gedupeerd zijn omdat ze opeens apps en muziek gekocht hebben die ze nooit hebben gedownload. Zo verdwijnt het geld van zojuist ingevoerde giftcards als sneeuw voor de zon en worden PayPal-accounts die verbonden zijn aan iTunes-accounts, leeggehaald. Beveiligingsspecialisten vermoeden dat Apple wel eens op grote schaal gehackt kan zijn en dat ze dit probeert te verzwijgen.

In veel Apple-forums klagen gebruikers dat hun accounts worden gehackt. Zo vertelt Fiona McKinlay uit Engeland dat na het invoeren van een giftcard van 25 pond haar tegoed binnen enkele dagen nog slechts 1,02 pond bedroeg door app-aankopen die ze zelf niet had gedaan. Apple is in het algemeen wel heel behulpzaam in het helpen van hun klanten. Daarnaast doen ze ook niet al te moeilijk over het vergoeden van het gestolen geld.

Beveiligingsspecialist Ty Miller vraagt zich af of Apple überhaupt wel bezig is om de problemen op te lossen. Het kan ook zo zijn dat Apple het risico dat een bepaald aantal iTunes-accounts worden gehackt voor lief neemt en ervoor kiest de schade te vergoeden. Veel mensen geven aan dat als ze hun geld terugkrijgen Apple erbij zegt dat het niet de normale gang van zaken is en dat het een eenmalige uitzondering op de regel is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 17:28
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.