Amerikaanse luchtmacht wil 18.000 iPads kopen

De Amerikaanse luchtmacht wil 18.000 iPads aanschaffen voor piloten. Het moet papier en gewicht, maar ook tijd besparen. Vluchthandleidingen zijn gemakkelijker te updaten. In de burgerluchtvaart zijn al meerdere maatschappijen overgestapt op iPads.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Amerikaanse luchtmacht wil 18.000 iPads kopenDe Amerikaanse luchtmacht is van plan om de papieren vluchthandleidingen in haar vrachtvliegtuigen te gaan vervangen door iPads. Deze papieren nemen flink wat gewicht in beslag en zouden vervangen moeten worden door iPads waar de handleidingen digitaal op te raadplegen zijn. Ook zouden vrachtpapieren en andere documenten voortaan via de iPad 2 moeten worden ingevoerd.

Ieder vliegtuig is verplicht een vluchthandleiding aan boord te hebben. Naast het besparen van papier en gewicht moeten de iPads ook veel tijdwinst opleveren. Het is immers een stuk gemakkelijker om iets digitaal op te zoeken dan door dikke handleidingen te gaan bladeren. Ook kan iedere piloot met zijn eigen iPad met de juiste informatie worden uitgerust. De aan te schaffen iPads moeten gebruikt gaan worden in vrachtvliegtuigen als de C-5 Galaxy en de C-17 Globemaster.

Volgens TabTimes is de luchtmacht van plan om minimaal 63 en maximaal 18.000 iPads te kopen, afhankelijk van het succes van de omschakeling van een papieren naar een digitale werkwijze. De Amerikaanse luchtmacht is niet de enige die haar vluchthandleidingen door iPads wil vervangen. Luchtvaartmaatschappij American Airlines is hier vorig jaar al mee gestart. Ook Alaska Airlines is al geruime tijd aan het experimenteren met iPads voor haar piloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:27
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.