Gebruik Siri om je thermostaat te besturen

De thermostaat bedienen met je stem? Dat kan nu: een speciale proxyserver voor Siri stelt ontwikkelaars in staat om hun eigen Siri-commando's te bedenken en uit te laten voeren.

Siri ProxySinds de lancering van de iPhone 4S zien we steeds meer vooruitgang met het openbreken van Siri voor alternatieve gebruikswijzen. Een hack van ontwikkelaar @Plamoni maakt het mogelijk om via een proxyserver alternatieve commando’s uit te voeren via Siri. Als voorbeeld laat hij zien hoe hij met Siri hierdoor de temperatuur in zijn woonkamer kan aanpassen. Plamoni biedt via Github de broncode van de server aan, zodat anderen mee kunnen sleutelen.

Door Siri te vragen naar zijn thermostaat, kan Plamoni er verschillende dingen mee doen. Zo kan de ontwikkelaar te horen krijgen wat de huidige temperatuur is, of hem juist naar zijn smaak aanpassen. Hiervoor maakt hij trouwens gebruik van een Wi-Fi-thermostaat. Volgens Plamoni is er geen jailbreak vereist voor de proxyserver. De server doet hierdoor erg denken aan die van Aman Gupta, die op soortgelijke wijze Siri alternatieve commando’s liet uitvoeren. Ook deze nieuwe server werkt alleen binnen je thuisnetwerk, al is het volgens de ontwikkelaar wel mogelijk je verkeer vanaf een andere locatie over een VPN door te sturen.

Je kunt via de website Github de broncode van de proxyserver downloaden. Hiermee kun je, mits je de juiste voorkennis hebt, je eigen server samenstellen. Van een makkelijk te gebruiken server voor iedereen is nog geen sprake. Mogelijk volgt deze nog nadat er lang genoeg aan deze broncode is gesleuteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2011, 9:59
Categorie iOS
Onderwerpen proxy, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.