Shortmail voor iPhone: e-mailen met maximaal 500 tekens

Shortmail is een nieuwe manier om met elkaar te communiceren. Door korte berichten te sturen van maximaal 500 tekens kun je efficiënter communiceren en voorkom je e-mail overload.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

shortmail-iphoneLange e-mailberichten lezen kost veel tijd, helemaal als je je ook nog verplicht voelt om een antwoord van drie kantjes terug te sturen. Shortmail heeft daarom een andere insteek: korte berichtjes om met anderen te communiceren. Twitter is daarvoor met z’n 140 tekens nét iets te beknopt. Vandaar dat Shortmail je uitdaagt om je boodschap niet langer te maken dan 500 tekens. Het voorkomt e-mail overload en e-mailwisselingen worden daardoor meer een gesprek en het kost minder tijd om e-mail door te lezen. De nieuwe app Shortmail voor iPhone maakt het mogelijk.

De app is nauw geïntegreerd met iOS 5. Shortmail combineert het beste van e-mail, sms en Twitter. Het gebruikt je bestaande Twitter-accounts als Shortmail-accounts, zodat je niet opnieuw een gebruikersnaam en wachtwoord hoeft aan te maken. Je ontvangt automatisch een push notificatie als er een nieuw bericht is binnengekomen. Bij Shortmail kun je bovendien kiezen voor Public (openbaar, iedereen kan het lezen) en Open (iedereen kan zich ermee bemoeien), maar een privémailwisseling tussen twee mensen is ook mogelijk. Je Twitter-gebruikersnaam is terug te vinden in je Shortmail-adres: @iculture op Twitter wordt iculture@shortmail.com*. Iedereen kan je een berichtje sturen via Shortmail, want je hoeft elkaar niet te volgen (zoals bij Twitter DM’s, waarbij de ander jou moet volgen om een DM te kunnen sturen). Je kunt Shortmail ook via de website gebruiken, maar via de iPhone-app kan het makkelijker onderweg.

Downloaden: Shortmail (gratis)

*Dit is een fictief voorbeeld. Het sturen van berichten naar het genoemde mailadres heeft weinig zin, aangezien wij dit adres niet actief gaan gebruiken. Gebruik het contactformulier als je iets naar de redactie wilt sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 0:49
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.