Gebruik Siri om je auto te starten

Eerder deze week dook de broncode voor een Siri proxyserver op, waardoor iPhone 4S-bezitters Siri nieuwe, zelfbedachte commando’s kunnen leren. Een ontwikkelaar op de site Github heeft een commando voor Siri geschreven waarmee hij zijn auto kan starten. Hiervoor gebruikt hij een Viper SmartStart-sleutelhanger, die draadloos een auto kan starten. Door Siri te vertellen het […]

Siri ViperEerder deze week dook de broncode voor een Siri proxyserver op, waardoor iPhone 4S-bezitters Siri nieuwe, zelfbedachte commando’s kunnen leren. Een ontwikkelaar op de site Github heeft een commando voor Siri geschreven waarmee hij zijn auto kan starten. Hiervoor gebruikt hij een Viper SmartStart-sleutelhanger, die draadloos een auto kan starten.

Door Siri te vertellen het voertuig te starten, communiceert de Siri-proxyserver met een PHP-script. Dit script is op zijn beurt weer verbonden aan de Viper SmartStart-sleutelhanger, die de auto kan starten. Naast het starten van de auto kan Siri op deze manier hem ook weer uitzetten, de deuren op slot doen en openen, de achterklep openen en het alarm af laten gaan.

Fiquett, de ontwikkelaar achter het alternatieve Siri-protocol, heeft zijn bronbestanden en een uitleg aangeboden via Github. Om deze te gebruiken heb je wel de eerder besproken Siri-proxyserver en een Viper SmartStar-sleutelhanger nodig. Voor het proces hierachter is ook de nodige voorkennis nodig, waardoor niet iedere willekeurige iPhone-gebruiker er mee aan de slag kan.

De Siri-proxyserver maakt geen gebruik van een jailbreak, maar vangt in plaats daarvan alle Siri-commando’s op via een draadloos netwerk. Hierdoor werkt de methode ook niet zomaar wanneer je jouw thuisnetwerk verlaat. Wel is het mogelijk om al je internetverkeer naar je netwerk te tunnelen via een VPN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2011, 18:52
Categorie iOS
Onderwerpen github, proxy, Siri, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.