Gebruik de kompasfunctie in Google Maps op de iPhone 3GS

Met de komst van de kompas-functie in de iPhone 3GS kan men nu ook in Google Maps de kompas-functie gebruiken door tweemaal op de 'huidige locatie'-icoon te tappen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Google-maps compass viewZoals we hier al eerder aangaven gaat het kompas een grote hoeveelheid nieuwe toepassingen voor de iPhone opleveren. De toekomst van augmented reality kwam hierdoor dichterbij. Ook zijn inmiddels de eerste applicaties (zoals Nearest Tube) al in de App Store verschenen die gebruik maken van de kompasfunctie.

Toch heb je geen dure applicaties nodig om het kompas te testen. Naast de standaard kompasapplicatie die bij iPhone 3GS is meegeleverd kun je in Google Maps ook gebruik maken van het kompas.

Met deze functie kun je zien welke kant je opkijkt. Het is mogelijk om deze functie te activeren zodat je een soort van vuurtoren-lichtstraal te zien krijgt bij de blauwe bolletje die je huidige locatie aangeeft.

iPhone current location compass optionsJe krijgt dit te zien door op het ‘huidige locatie’-icoon te tappen zodat je na enige tijd het blauwe bolletje in beeld krijgt met je huidige locatie. Hierna tap je nogmaals op het icoon. Hierna zit je in de kompasview van Google Maps. Door nu rond te draaien om je as zal de straal meebewegen. Je hebt dus altijd ook in Google Maps het noorden bij de hand.

Deze tip kon je eerder lezen in: Gebruik kompasfunctie in Google Maps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 20:26
Categorie iOS
Onderwerpen activeren, compass, google, kompas, multiplayer, tips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.