GPush: eindelijk push Gmail voor iedereen?

GPush is een applicatie die push-berichten weergeeft bij het ontvangen van een nieuw Gmail-bericht. Het maakt gebruik van de IMAP IDLE-ondersteuning in Gmail.

gpushMet het uitkomen van push-notificaties sinds OS 3.0 groeit ook het verlangen naar het pushen van nieuwe Gmail-berichten naar je iPhone. Op de een of andere manier zijn Google en Apple er nog steeds niet in geslaagd om push e-mail voor Gmail op de iPhone te brengen. Natuurlijk is dit wel al mogelijk via MobileMe, Yahoo Mail of Exchange, maar de gewone gebruiker zit nog steeds te wachten op deze functionaliteit.

Dit wachten lijkt voorbij met een nieuwe applicatie van het bedrijf Tiverias, genaamd GPush. GPush is een simpele applicatie waarbij je enkel je gebruikersnaam en wachtwoord van je Gmail-account hoeft in te voeren.

1GPush doet daarna zijn werk door nieuwe e-mailberichten direct weer te geven als een push-bericht. Het maakt hierbij gebruik van de IMAP IDLE functionaliteit die wordt ondersteund door Gmail. Deze wordt al langer gebruikt op devices als de Palm Pre en de verschillende Android-telefoons. IMAP IDLE is niet precies hetzelfde als push, maar bij het testen bleek dat het push-bericht voor nieuwe e-mail binnen 10-30 seconden binnenkwam na het versturen ervan, niet slecht dus.

Omdat het gebruik maakt van de servers van Tiverias wordt al het werk niet op je iPhone maar elders gedaan, wel zo fijn voor de levensduur van je batterij. Zoals gezegd moet je eenmalig je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en hoef je de applicatie daarna in principe nooit meer op te starten. Het push-bericht laat zien van wie de e-mail afkomstig is en wat het onderwerp is. Wanneer je het binnengekomen bericht wilt lezen zul je uiteraard wel even je mail-applicatie moeten starten.

GPush is al ingediend en ligt momenteel ter goedkeuring bij Apple. De verwachting van de makers is dat de applicatie gewoon goedgekeurd moet worden: “Apple should technically speaking approve the application, nothing went into the code that violated either Apple’s or Google’s Terms of Service”, zeggen ze.

Wanneer de applicatie beschikbaar komt in de App Store zal hij 0,79 euro gaan kosten.

via TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2009, 14:23
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.