iPhone buiten

‘iPhone waarschuwt je straks voor giftige gassen’

Opnieuw blijkt dat Apple mogelijk aan een functie werkt waardoor je iPhone gevaarlijke gassen kan detecteren. Het is één van de vele gezondheidsfuncties waar Apple aan werkt.

Apple houdt zich de laatste jaren steeds meer bezig met gezondheid. Zowel op de Apple Watch als op de iPhone zijn er allerlei functies die helpen met het verbeteren van je gezondheid. Denk aan de Activiteit-ringen op de Apple Watch en de Gezondheid-app op je iPhone, die inzicht geeft in allerlei statistieken van je lichaam. Binnenkort komen daar nog meer functies bij. Zo krijg je waarschuwingen als je koptelefoon te hard staat en kan je je menstruatie bijhouden via de Cyclus-app. Ondertussen kijkt Apple alweer verder, want een toekomstige iPhone moet giftige gassen kunnen ontdekken.

‘iPhone detecteert giftige gassen’

De afgelopen tijd zijn er twee patenten opgedoken. Een eerder patent omschrijft een toekomstige iPhone met gassensoren en in een nieuw patent is een iPhone voorzien van een nieuwe ozonsensor. Ozongas heeft zowel een goede als een slechte werking. In de atmosfeer beschermt ozon ons tegen UV-straling, maar ozongas kan in steden bijvoorbeeld een gevaar voor de gezondheid zijn. We kennen ozon ook wel onder de naam smog, dat vooral in een aantal Zuid-Europese steden voorkomt.

iPhone gassen detectie.

Het patent omschrijft hoe een ozonsensor andere gevaarlijke gassen kan detecteren, ook door gebruik te maken van UV-licht. Door kleine hoeveelheden ozon te produceren binnen de behuizing, kunnen andere gassen ontdekt worden. Er zijn allerlei soorten stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid maar die je vaak niet ziet of ruikt. Een goed voorbeeld is koolstofmonoxide, waar jaarlijks in Nederland zo’n 11 mensen aan overlijden. Een eerder patent omschreef al een andere manier hoe de iPhone en Apple Watch giftige gassen kunnen ontdekken.

Bekijk ook

Apple onderzoekt opsporen giftige gassen met iPhone of Apple Watch

Apple omschrijft in een patent hoe de de iPhone en Apple Watch gevaarlijke gassen kunnen herkennen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld een waarschuwing bij een lek van koolstofmonoxide.

Of Apple daadwerkelijk een toekomstige iPhone gassen laat detecteren, valt nog te bezien. Onlangs kwam nog in het nieuws dat er binnen Apple’s gezondheid-team onenigheid is. Er zijn conflicten over welke richting het team op moet gaan. Het ene deel houdt zich liever bezig met ziektes, terwijl Apple kiest voor de preventie van gezondheidsproblemen.

Bekijk ook

Onrust binnen Apple Health-team: nadruk op gezondheid of ziektes?

Het is onrustig binnen het gezondheidsteam van Apple. Wisselend management en interne conflicten over de richting waarin Apple Health moet gaan, heeft ertoe geleid dat sommige mensen alweer zijn opgestapt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.