Nieuwe gamedienst GameClub van start, concurrent voor Apple Arcade?

Er is een nieuwe gamedienst van start gegaan op iPhone en iPad. Met GameClub speel je tientallen games voor een vast bedrag per maand. Het is daarmee een vergelijkbare dienst als Apple Arcade.

Voor muziek en films en series zijn we al jaren gewend aan abonnementsdiensten, maar voor games is dit nog relatief nieuw. Na Apple Arcade, dat vorige maand van start ging, is er nu ook GameClub. Deze nieuwe dienst biedt een ruime selectie van klassieke mobiele games. Via de bijbehorende GameClub-app download en speel je tientallen titels.

GameClub van start: onbeperkt mobiele games spelen

GameClub is opgericht door Eli Hodapp, de voormalig hoofdredacteur van mobiele gamesite TouchArcade. Je vindt in GameClub niet nieuw ontwikkelde titels, want het zijn vooral oudere klassieke mobiele games die opnieuw tot leven gewekt zijn. Een groot deel van het aanbod bestaat uit titels die voor het 64-bit tijdperk uitgebracht zijn en sindsdien niet meer beschikbaar zijn in de App Store. GameClub brengt deze titels dus terug. Het aanbod bestaat onder andere uit Super Crate Box, Hook Champ en The Path to Luma.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

GameClub kost €4,99 per maand, maar je kan de dienst gratis voor 30 dagen uitproberen. Een ander voordeel is dat de dienst checkt of je één van de games eerder al eens met je Apple ID gekocht hebt. Vervolgens kun je die dankzij GameClub gratis spelen. Naast de €4,99 per maand hoef je nergens voor te betalen, want de games bevatten geen in-app aankopen. Bij titels die dat in hun oorspronkelijke vorm wel hadden, zijn alle losse aankopen direct beschikbaar gesteld.

Alle games zijn ook offline te spelen. Je kan een account delen met gezinsleden door in de app een apart GameClub-account aan te maken, die je vervolgens kunt delen met familie. Een aantal titels heeft ook ondersteuning voor een fysieke controller en in de toekomst wordt dit nog verder uitgebreid. Het aanbod moet de komende tijd groeien tot meer dan honderd titels.

Vergelijkbaar met Apple Arcade
De dienst toont veel overeenkomsten met Apple Arcade. Apple’s gamedienst kost ook €4,99 per maand en laat je onbeperkt games spelen zonder dat je je druk hoeft te maken om in-app aankopen of advertenties. Het verschil is dat het aanbod van GameClub een iets andere insteek heeft en dat je sommige titels gratis kan spelen als je die al eerder gekocht hebt. Een nadeel van GameClub is wel dat opgeslagen voortgang in games momenteel nog lokaal opgeslagen wordt en dus niet gesynchroniseerd wordt tussen je iPhone en iPad. De makers hopen dit in de toekomst toe te voegen.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je onbeperkt alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2019 om 9:20
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.