Reacties voor: Franz voor Mac combineert WhatsApp, Telegram, Skype en meer in één app

Franz voor de Mac is een nieuwe app die verschillende chatdiensten bij elkaar zet. Chat via WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en meer, allemaal vanuit één Mac-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Seau! Dit is fijn!

  2. Hoe veilig zou zoiets als dit nou zijn?

  3. @RJ: een hele goede vraag. Dat vroeg ik me ook direct af. Wie zegt dat deze meneer mijn gebruikersnaam en wachtwoord straks kent en misbruikt?!

  4. Origineel geplaatst door Marc
    @RJ: een hele goede vraag. Dat vroeg ik me ook direct af. Wie zegt dat deze meneer mijn gebruikersnaam en wachtwoord straks kent en misbruikt?!

    Als je een firewall app hebt (Little Snitch bijvoorbeeld) kun je alles blokken behalve de connecties naar de webchat’s van de diensten.) dan ben je zeker van dat je login niet doorgestuurd word.

  5. Origineel geplaatst door RJ
    Hoe veilig zou zoiets als dit nou zijn?

    Net zo veilig als een losse third party cliënt voor bv. WhatsApp.

    Wat deze applicatie doet is simpelweg alle webmessengers van de ondersteunde diensten bij elkaar gooien. Het is gewoon een browser. Het is dan ook op geen enkele wijze beter qua functionaliteit of prestatie dan native clients (denk aan Telegram for OS X of Skype for OS X), enkel qua gebruiksgemak als het aankomt op overal tegelijk inloggen en meerdere accounts van dezelfde dienst benuttigen. Het kan dus nuttig zijn, maar dan moet je er niet meer van verwachten dan als je naar de webmessengers browset in Safari.

    Wat betreft WhatsApp blijf je het grote nadeel houden dat je smartphone een actieve dataverbinding moet opzetten op de achtergrond, maar het ruimt natuurlijk wel op! Ik houd voorlopig liever vast aan Deskchat als ik zo nu en dan WhatsApp check op nieuwe berichten, want ik vind een dark theme belangrijk genoeg om een extra app te openen. Evenzo @ Messenger. En wat betreft Telegram, Skype, etc… De native oplossing blijft me dierbaarder dan alles in 1 app. Ik kijk wel uit naar het moment dat het een volwaardige Telegram client wordt in plaats van een hoesje om de webclient!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.